JOAQUIN SOSA

Propali projekt Dinama: 'Trener nije razgovarao sa mnom. Izolirani ste ako ne znate hrvatski'

Dinamo i Istra sastali se u 11. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
07.03.2024.
u 17:04

"Otišao sam u Dinamo Zagreb s namjerom da pomognem klubu i prikupim iskustvo u klubu u kojem ću biti dobrodošao i koji igra u europskim natjecanju. Dogodilo se upravo suprotno", rekao je Joaquin Sosa (22)

Joaquin Sosa, 22-godišnji urugvajski branič, je u rujnu prošle godine stigao na Maksimir kako bi pojačao Dinamov obrambeni red. Doveden na posudbu s pravom otkupa iz Bologne, trebao je igrati važnu ulogu na stoperskoj poziciji. Ipak, nikada se nije uspio nametnuti Sergeju Jakiroviću kao opcija za prvu postavu.

U dresu hrvatskog prvaka prikupio je samo 192 minute igre. Dva puta je odigrao cijelu utakmicu u Kupu. U Hrvatskoj nogometnoj ligi nastupio je tek 12 minuta u pobjedi protiv Istre. Tijekom zimskog prijelaznog roka, u siječnju ove godine, vraćen je u talijanski klub. Pet dana kasnije ostvario je transfer u Montreal. O svome iskustvu u Hrvatskoj pričao je za urugvajsko izdanje ESPN-a.

GALERIJA Dinamo srušio Rijeku u nevjerojatnoj završnici derbija. Brodić zabio za velika tri boda plavih (1:0)

Dinamo i Istra sastali se u 11. kolu SuperSport HNL-a
1/15

"Kroz godine sam upoznao mnoge kulture i to mi je pomoglo da rastem. U Bologni sam igrao puno više no što sam očekivao, znajući da sam došao kao dio projekta, ipak sam prikupio puno minuta. U Zagrebu se nisam niti dana mogao prilagoditi. Trener nije razgovarao sa mnom. Ukoliko ne pričate hrvatski ste izolirani i stvari doista nisu pošle očekivanim putem", rekao je Sosa i dodao:

VEZANI ČLANCI:

"Otišao sam u Dinamo Zagreb s namjerom da pomognem klubu i prikupim iskustvo u klubu u kojem ću biti dobrodošao i koji igra u europskim natjecanju. Kada sam došao bilo je upravo suprotno. Po povratku me Bologna poslala u Montreal Impact." 

VIDEO 7 ključnih pitanja: Ovo je sve što trebate znati o predsjedničkim izborima u Dinamu

Komentara 1

DE
Dex
19:08 07.03.2024.

sosa ne njajke pa cijeli klub priča španjolski i talijanski a sa Kanekom i Ogiwarom svugdje ide prevodioc s japanskog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije