Bogataš iz Katara

Propali tenisač kani od PSG-a napraviti novu Barcu ili Real

'Paris St Germain\'s Blaise Matuidi (R) challenges Valencia\'s Sofiane Feghouli during their Champions League soccer match at the Parc des Princes stadium in Paris, March 6, 2013.            REUTERS/P
'PASCAL ROSSIGNOL'
08.03.2013.
u 11:42


Manchester City ima sličan koncept kao PSG, ali u Europi se nije uspio proslaviti.

Nogometni puk dijeli se na one kojima je draži Maksimir odnosno Poljud, no zajednički će uzdahnuti na spomen jednog stadiona – Parka prinčeva, mjesta najveće hrvatske nogometne sreće na kojem su Prosinečki i Šuker izborili slavnu broncu 1998. godine. Upravo se tamo ovih dana stvara novi veliki europski klub.

Propali tenisač s lovom

PSG je odnedavno "igračka" bivšeg tenisača Nassera Al-Khelaïfija (39) koji se, neka se ne ljuti, s reketom slabo snalazio, dogurao je do 995. mjesta na ATP Touru. Novac je njegovo oružje, a ne neobranjiv servis...

– PSG ima ogroman potencijal, jedini je veliki nogometni klub u gradu sa 12 milijuna stanovnika! Takvo što ne postoji u Europi! Kupujem! – kazao je bogataš iz Katara. U srijedu su, preko Valencije, Parižani ušli u četvrtfinale Lige prvaka, prvi put nakon 1995. godine. Kupio je klub za 100 milijuna eura, a zatim napunio milijunima džepove slavnog Leonarda i poslao ga u šoping. Brazilac se vratio s Ménezom, Sissokom, Siriguom, Pastoreom i Mottom te s ozbiljnim trenerom – Carlom Ancelottijem. Ruku za dogovor ispružio je i Silvio Berlusconi, koji je Ibrahimovića i Silvu u "bolji život" pustio za 65 milijuna eura. Posljednji potez bilo je dovođenje Davida Beckhama. Tetovirani ljepotan je kao Schumacher u formuli 1, legenda koja privlači pozornost... LA Galaxyju donio je 15 milijuna eura samo sa sponzorom Herbalifeom. Da o širenju na azijsko tržište ne govorimo. Maneken.

Ekstremisti na tribini

Becks je jedan od rijetkih "zgodnih i dragih" u klubu.

– Navijači im nisu dečki iz finih pariških obitelji, nisu to momci s uglađenim manirima. Većina ih je iz ruralnih dijelova grada, ekstremistički su nastrojeni i među najopasnijima u Europi. Nije nam bilo svejedno na nedavnom gostovanju s Dinamom – kaže navijač plavih iz Gajnica. Parižani imaju sreće, novca koliko žele... Ali, u nogometu najbogatiji ne pobjeđuje uvijek, a važni su i povijest kluba te način ulaganja. Nastave li Parižani trošiti (i oni su htjeli Modrića, nap.a), u godinama koje dolaze možda će se o njima pričati kao o Barci ili Realu. Ali, ne još... No, na dobrom su putu. Na Parku prinčeva igraju s velikim ulozima. I zasad dobivaju...

Komentara 1

DU
Deleted user
16:46 08.03.2013.

Nikada PSG neće biti europski velikan, ma koliko novaca u njega utrpali, tradicjia je nešto što se ne može kupiti. Real, Barca, Milan, Bayern, Liverpool, Man. UTD su za PSG nedostižne visine, kao i za Chelsea, Man. City, Anži i ostale igračke svijetskih tajkuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije