'OSAKATILI SU NAS, ALI...'

Protiv Hrvatske ne mogu ni sudačkim poklonima! 'Reći ću vam što se dogodilo, i oni su ostali iznenađeni'

Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Croatia vs Greece
Foto: Stefan Wermuth/REUTERS
1/4
03.08.2024.
u 16:00

Čak četiri minute u nizu Hrvatska je igrala s igračem manje zbog Biljakinog isključenja bez prava zamjene

Tek u četvrtom kolu olimpijskog turnira svjetski prvaci izveli su predstavu kakva jamči konkurentnost u borbi za olimpijsko postolje. Nakon pobjede nad Crnogorcima i Rumunjima i poraza od Talijana, uslijedila je i vrlo vrijedna pobjeda nad Grcima (14:13). A ta tri boda donijela su našima osiguran prolaz u olimpijski četvrtfinale ali i dodatnu količinu samopouzdanja. A ono je proizašlo iz nemile situacije s isključenjem Biljake bez prava zamjene zbog navodnog namjernog udaranja.

A to je značilo da je Hrvatska nakon osvojene lopte, na startu posljednje četvrtine, i kod vodstva 11:9 naredne četiri minute mora igrati s igračem manje. Tako je odlučio španjolski sudac Gomez koji, kažu nam, voli biti u prvom planu. A kako su na to gledali s hrvatske klupe ispričao nam je pomoćni trener Jure Marelja, koji je uskočio umjesto temperamentnog izbornika Tucka koji je bio odveć vruć pa se nije htio izlagati mogućnosti da kaže nešto što bi ga moglo stajati

- Taj udarac se dogodio u plivanju. Ja sam Biljaku klupski trenirao i znam da je to momak kod kojeg ne postoji namjera da on nekoga udari. Koliko god smo s tom odlukom bili zatečeni toliko nam je ona dala energetskog dišpeta da se suparniku u obrani suprostavimo euforično a bili smo i u napadačkom zanosu. Čini se da su, u tim trenucima, s našom energijom bili impresionirani i Grci pa smo na valu toga dobili utakmicu.

Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Croatia vs Greece
1/2

Nažalost, Biljake vrlo vjerojatno neće biti protiv Amerikanaca, u utakmici posljednjeg kola natjecanja po skupinama, pa Marelja ističe:

- Nas je ta sudačka odluka osakatila ali nam je i dala energiju, omogućila neko pozitivno ludilo koje nam, ako ga uspijemo zadržati, može donijeti puno dobrog.

A ono što je bilo jako dobro u ovoj utakmici svakako je šut Kostantina Harkova koji je svojom ljevicom zabio četiri pogotka. Njegova ubojita ljevica ga je jako dobro služila (4 od 6).

- Ma, danas sam imao sreće - kazao je Harkov na što je još jedan ljevak (Joković) reagirao ovako:

- Ma vidi ti skromnosti. Umjesto da kaže da je danas bio Bog ove igre.

Harkova su s po tri pogotka slijedili "Lolo" Fatović i Jerko Marinić Kragić po jedan su zabili Lončar, Joković, Bukić (u plivanju je osvojio tri od četiri lopte) i Vukičević, junak naše obrane u posljednjem napadu Grka za produžetak i peterce.

U posljednjih deset sekundi utakmice, grčki izbornik je u napad poslao i vratara, no ideju mu je pomrsio Vukičević presjekavši dodavanje. Obrambeno je odličan bio i pričuvni vratar Toni Popadić (9 obrana) kojeg je izbornik Tucak odlučio razbraniti s obzirom da Bijač i dalje muku muči s leđima.

Komentara 2

DU
Deleted user
17:15 03.08.2024.

Opet suci....pa dole . Koja je opačina od igara postala

LU
Luftbalons
20:50 03.08.2024.

Opet suci krivi.. Nikad objektivnost ne postoji, uvijek kao suci protiv "hrvata". To je nevjerojatno, misliti da se svijet vrti oko tebe, gdje je samo kritičnost? Što će bit ako, kad izgubimo? .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije