KALKULACIJE

Protiv koga će Hrvatska igrati u četvrtfinalu OI? Jedno je sigurno, a moguć je i sudar sa Srbijom

Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Croatia vs Greece
Foto: Chen Yichen/REUTERS
1/5
03.08.2024.
u 13:36

Teško je dakako, prognozirati i protiv koga će Hrvatska igrati u četvrtfinalu. Zna se da će se ti dvoboji igrati u srijedu, a prvoplasirani iz jedne skupine ide na četvrtoplasiranog iz druge

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Grčku rezultatom 14:13 i na taj način kolo prije kraja natjecanja po skupinama izborila nastup u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Pred aktualnim svjetskim prvacima još je samo zadaća u posljednjem kolu protiv reprezentacije SAD-a, a taj dvoboj na rasporedu je u ponedjeljak od 18.30 sati.

Nakon današnjeg nastupa izabranici Ivice Tucka privremeno su preuzeli i prvo mjesto u skupini, iako nema velike vjerojatnosti da će ondje biti i na kraju nedjeljnog programa. Hrvatska sada ima devet bodova, nakon tri pobjede (Crna Gora, Rumunjska, Grčka) i jednog poraza od Talijana. Do kraja dana u našoj skupini igraju Crna Gora i SAD, a za očekivati je da će Talijani dobiti Rumunje i vratiti se na čelo skupine.

Standings provided by Sofascore

U zadnjem kolu u ponedjeljak derbi će igrati Grčka i Italija, i to od 15.10 sati. Dobiju li Talijani sve do kraja bit će prvi u skupini, iako bi našim vaterpolistima mogla pomoći Grčka slavljem u zadnjoj utakmici. Pobijedi li Hrvatska Amerikance mogla bi biti i prva u skupini u slučaju da Grčka pobijedi Italiju. Ono što zasigurno znamo je da smo po gotovo svim izračunima sigurni drugi u skupini, naročito ako dobijemo Amerikance, što se očekuje...

Eventualan poraz od Amerikanaca bi uz situaciju da SAD danas dobije Crnu Goru naše vaterpoliste mogao baciti i na četvrto mjesto, ali to nije realan scenarij. Teško je dakako, prognozirati i protiv koga će Hrvatska igrati u četvrtfinalu. Zna se da će se ti dvoboji igrati u srijedu, a prvoplasirani iz jedne skupine ide na četvrtoplasiranog iz druge. Španjolska je osigurala prvo mjesto u Skupini B pa bi u slučaju poraza od SAD-a i eventualnog pada na četvrto mjesto igrali s njima. Mađari, Australci, Francuzi i Srbi bore se za preostala mjesta u četvrfinalu.

Standings provided by Sofascore

Komentara 1

PA
Pametanumoruludih
18:45 03.08.2024.

Bez obzira protiv koga igraju, gube.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije