Protivnici dobro poznati, jedino s Gruzijom nismo igrali

Otto Rehhagel
AFP
07.02.2010.
u 13:44

Hrvatska će u kvalifikacijama za Euro 2012. godine igrati u skupini s Grčkom, Izraelom, Latvijom, Gruzijom i Maltom. Svei protivnici su nam već poznati, osim Gruzijaca.

Europski prvaci iz 2004. godine, Grci, sa Hrvatskom su do sada igrali četiri puta, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. godine, te u dvije prijateljske utakmice. Pobijedili smo jednom, jednom izgubili te dva igrali neodlučeno. Na Fifinoj ljestvici nalaze se na 12. mjestu.

S Izraelcima smo igrali u kvalifikacijama za Euro 2008. godine u Austriji i Švicarskoj i upisali dvije pobjede. Uz te dvije utakmice igrali smo još četiri puta i ostvarili tri puta i jednom remizirali.

Latviju smo kao protivnika imali u kvalifikacijama za SP 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. U Osijeku smo slavili uvjerljivih 4:1, dok smo u Rigi slavili minimalnih 1:0 pogotkom u 89. minuti.

Malta je četiri puta istrčavala na noge Hrvatskoj i uspjela u kvalifikacijama za SP 2006. godine uzeli su nam bod.

Gruzijci su jedina reprezentacija s kojom do sada nismo igrali međusobne susrete.

Kada se sve zbroji protiv protivnika u skupini odigrali smo 16 utakmica, pobijedili u 11, četiri remizirali i izgubili samo jednu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije