FINALE GRAND SLAMA

Prva tenisačica svijeta u finalu Roland Garrosa. Pokušat će osvojiti treći uzastopni pariški naslov

French Open
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS
1/6
07.06.2024.
u 02:00

Renking karijere će ostvariti i Coco Gauff unatoč još jednom razočaravajućem ishodu u dvobojima s Igom Šwiatek. Ona će u ponedjeljak na drugom mjestu zamijeniti Arinu Sabaljenku

Trostruka osvajačica Roland Garrosa i najbolja svjetska tenisačica Iga Šwiatek u svom će četvrtom pariškom finalu igrati protiv Talijanke Jasmine Paolini, 28-godišnje debitantice u meču za naslov pobjednice jednog Grand Slam turnira. Šwiatek je u prvom polufinalu za 97 minuta pobijedila Amerikanku Coco Gauff sa 6-2, 6-4 i tako joj nanijela 11. poraz u njihovom 12. međusobnom dvoboju, dok je Paolini bila još uvjerljivija i za samo 73 minute svladala 17-godišnju Ruskinju Miru Andrejevu sa 6-3, 6-1.

Za 23-godišnju Poljakinju ovo je bila 18. uzastopna pobjeda na posljednja tri turnira u ovoj sezoni te 20. zaredom na terenima u Roland Garrosu, na kojima je posljednji put poražena u četvrtfinalu 2021. U subotu će pokušati doći do trećeg uzastopnog pariškog naslova te ukupno petog trofeja na Grand Slam turnirima.

VIDEO Goran Ivanišević nasmijao zagrebačku publiku: Teniski meč igrao tavom

Za razliku od nje, Jasmine Paolini je tenisačica koja do ove godine nije uspjela proći dalje od drugog kola na Grand Slam turnirima, a u subotu će postati treća talijanska tenisačica koja će igrati za trofej Suzanne Lenglen, koji je 2010. osvojila Francesca Schiavone. Ista je tenisačica izgubila u finalu u pokušaju obrane naslova, a 2012. je finalistica bila Sara Errani.

Paolini je za plasman u finalu odigrala odličan meč i iskoristila činjenicu da Mira Andrejeva nije uspjela ponoviti četvrtfinalnu predstavu iz pobjede nad Arinom Sabaljenkom. Talijanki je jedan 'break' bio dovoljan za osvajanje prvog seta, a onda je u drugom, nakon što je 17-godišnja Andrejeva povela 1-0, 11 godina starija tenisačica nanizala šest gemova za najveći uspjeh u karijeri, koji joj je već sada donio proboj na sedmo mjesto WTA ljestvice.

Renking karijere će ostvariti i Coco Gauff unatoč još jednom razočaravajućem ishodu u dvobojima s Igom Šwiatek. Ona će u ponedjeljak na drugom mjestu zamijeniti Arinu Sabaljenku.

ROLAND GARROS, tenisačice - polufinale
Iga Šwiatek (Polj/1) - Coco Gauff (SAD/3) 6-2, 6-4
Jasmine Paolini (Ita/12) - Mira Andrejeva 6-3, 6-1

GALERIJA Posljednji trening vatrenih prije okršaja s Portugalom. Zvijezde su na okupu i spremne za borbu

French Open
1/31

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije