SINGLE POD UPITNIKOM

Rafael Nadal zgrožen onim što su mu napravili u Parizu: Pa to je nečuveno!

Tennis - Men's Doubles First Round
Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL/REUTERS
1/3
28.07.2024.
u 13:22

Još ne znam hoću li nastupiti u pojedinačnom dijelu olimpijskog turnira. Prvenstveno ćemo gledati što je najbolje za Španjolsku i što je najbolji način za osvajanje medalje

Jedan korak dijeli Rafaela Nadala i Novaka Đokovića do njihovog jubilarnog 60. međusobnog okršaja. Da bi do njega došlo, Nadal u današnjim popodnevnim satima treba pobijedili Mađara Martona Fucsovicsa. U međusobnom omjeru je dramatično da dramatičnije ne može, Đoković vodi 30-29.

Ipak, u cijeloj toj priči postoji i jedan problem. Španjolac ima problema s bedrenim mišićem i sad je njegov nastup u pojedinačnoj konkurenciji upitan.

"Još ne znam hoću li nastupiti u pojedinačnom dijelu olimpijskog turnir. Moj tim i ja ćemo sve dogovoriti tijekom nedjelje. Prvenstveno ćemo gledati što je najbolje za Španjolsku i što je najbolji način za osvajanje medalje. Sigurno ćemo donijeti najpametniju odluku", kaže Nadal.

Španjolac je jučer u paru s Carlosom Alcarazom slavio u parovima protiv argentinskog para Gonzalez-Molteni 7-6 i 6-4. Meč se igrao u večernjim satima, a danas bi Nadal u singlu trebao igrati u popodnevnim satima što mu se nimalo nije svidjelo.

"Igram u 14 sati! To je nečuveno. Ne razumijem odluku da netko igra u 10 sati navečer i onda sutra u dva popodne".

Sjetimo se, sličan slučaj je bio i sa Jannikom Sinnerom prošle godine na Mastersu u Parizu koji je u drugom kolu u kasnim satima svladao Amerikanca Mackenzija McDonalda, da bi sutradan bez borbe Australcu Alexu de Minauru predao meč koji se trebao igrati u prijepodnevnim satima, a zbog premalog razmaka nije se stigao fizički odmoriti i pripremiti za meč.

No, da se vratimo na Nadala, pitali su ga o njegovom rivalstvu s Đokovićem i njihovom potencijalno posljednjem obračunu u karijeri:

"Posljednji ples mene i Đokovića? Ne, zašto bi bio posljednji?"

Činjenica je da je Nadal ove sezone najavio kraj karijere, no nije naveo kada, a svi znamo koliko nas taj čovjek u vezi svega voli držati u neizvjesnosti. Sada je to slučaj i s nastupom u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama. Španjolac lovi svoje treće olimpijsko zlato nakon pojedinačnog u Pekingu 2008. te u parovima s Marcom Lopezom u Riju 2016., a u slučaju da danas odustane u singlu, u potpunosti bi se okrenuo lovu na medalju u parovima.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Tennis - Men's Doubles First Round
1/17
 

Komentara 2

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
15:01 28.07.2024.

Nadal kaže:"Igram u 14 sati! To je nečuveno. Ne razumijem odluku da netko igra u 10 sati navečer i onda sutra u dva popodne". Ništa sporno, jer se prijavio i za singl i za dubl. Na OI teniski turnir traje tjedan dana, i to mu nije Gran slam turnir gdje se igra svaki drugi dan, i gdje sponzori i domaćini štimuju redoslijed nastupa.

Avatar mi hrvati
mi hrvati
16:03 28.07.2024.

Opet Nadal kmeci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije