TENISKI TURNIR

Najatraktivniji par na Olimpijskim igrama: 'Jasno nam je da smo pobudili veliki interes'

Tennis Training
Foto: CLAUDIA GRECO/REUTERS
1/4
26.07.2024.
u 16:00

– Uvjeravam vas da ćemo dati sve od sebe. Odigrat ćemo s puno entuzijazma. Nadam se da ćemo se dobro zabaviti, ali i ostvariti pravi rezultat – rekao je Alcaraz, koji je ove godine osvojio i Roland Garros i Wimbledon, dok je bitno umjereniji u najavama bio 38-godišnji Nadal.

Branitelji zlatne medalje iz Tokija, teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić, u 1. kolu Olimpijskih igara u Parizu igrat će protiv njemačke kombinacije Dominik Koepfer i Jan Lennard Struff. U slučaju pobjede nad Nijemcima, u 2. kolu išli bi na boljega iz dvoboja grčke braće Tsitsipas i Portugalaca Nuna Borgesa i Francisca Cabrala. Petra Martić (WTA-97) će imati svoj olimpijski debi protiv Španjolke Cristine Busce, 60. tenisačice svijeta, koju je pobijedila lani u Montrealu. Prođe li Španjolku, Dućanka bi išla na pobjednicu dvoboja Čehinje Karolíne Muchove i Kanađanke Leylah Fernandez.

Vekić protiv Bronzetti

Donna Vekić (WTA-21) u prvom kolu ide na Talijanku Luciju Bronzetti, 67. igračicu svijeta, koju je svladala na travi WTA turnira u Bad Homburgu prije dva mjeseca. Osječanku, ako pobijedi Talijanku, čeka bolja iz sraza Kanađanke Biance Andreescu i Dankinje Ciare Tauson. U mješovitim parovima Vekić i Mate Pavić idu na kineski par Qingwen Zheng i Zizhen Zhang, a u slučaju pobjede na pobjednika dvoboja španjolskog para Sorribet – Granollers i australske kombinacije Ebden – Perez.

Dvostruki olimpijski pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji, iz Londona 2012. i Rija 2016. godine, britanski tenisač Andy Murray (37) odlučio je na Olimpijskim igrama u Parizu nastupiti samo u parovima. Murray se u lipnju podvrgnuo operaciji otklanjanja ciste iz kralježnice te je zbog toga i na nedavnom Wimbledonu odustao od igranja u pojedinačnoj konkurenciji te nastupio samo u parovima, a ista će se situacija ponoviti i na OI gdje će Murray u konkurenciji parova igrati s Danielom Evansom.

– Odlučio sam odustati od singla kako bih se koncentrirao na igru parova s Danom. Treninzi su odlični i jako dobro surađujemo u igri. Veselim se što ću još jednom moći predstavljati Britaniju – rekao je Murray kojem će olimpijski turnir u Parizu biti posljednji nastup prije odlaska u igračku mirovinu.

Vjerojatno najatraktivnija kombinacija na olimpijskom teniskom turnira parova bit će ona španjolska u kojoj će zaigrati Carlos Alcaraz, trenutačno treći tenisač na svijetu i legendarni Rafael Nadal.

– Uvjeravam vas da ćemo dati sve od sebe. Odigrat ćemo s puno entuzijazma. Nadam se da ćemo se dobro zabaviti, ali i ostvariti pravi rezultat – rekao je Alcaraz, koji je ove godine osvojio i Roland Garros i Wimbledon, dok je bitno umjereniji u najavama bio 38-godišnji Nadal.

Nadal kao doma

– Izuzetno smo zadovoljni što ćemo igrati zajedno, ali to zadovoljstvo ne garantira i uspjeh. Razumijemo da smo pobudili veliki interes, ali Carlos nije igrao puno puta parove u karijeri, kao ni ja. Ja zadnjih godina i nisam često na terenima. Ali, dat ćemo sve od sebe, da nam duše budu mirne – rekao je Nadal koji je prošlog tjedna igrao finale ATP turnira u Bastadu, a Roland Garros, gdje se održava olimpijski turnir, u karijeri je osvojio nevjerojatnih 14 puta. 

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Tennis Training
1/21
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije