SRCE JE PREVAGNULO

Rakitić otkrio čiju je ponudu imao, odbio ih je zbog dolaska u Hajduk: 'Bio sam jako blizu'

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
01.10.2024.
u 20:09

Neću sada to otkriti. Možda za nekoliko godina, ali sada ne želim nikog dovoditi u neugodnu situaciju - rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac

U jednom od najsenzacionalnijih transfera ikada u hrvatskom nogometu, Ivan Rakitić ovoga je ljeta iz Saudijske Arabije došao u Hajduk. Proslavljeni 36-godišnji vezni igrač na Poljudu je do sada odigrao 11 utakmica, a trener Gennaro Gattuso bez njega ne može ni zamisliti svoju udarnu momčad. Rakitić je ostao u dobrom sjećanju švicarskoj nogometnoj javnosti, odakle je i krenuo na svoj nogometni put.

Naime, 2007. godine iz Basela je za pet milijuna eura prešao u redove njemačkog bundesligaša Schalkea. Nakon toga igrat će za španjolske velikane - Sevillu i Barcelonu. Švicarci su ga u intervjuu za tamošnji list Sport pitali zašto se s Arapskog poluotoka nije vratio u Basel.

FOTO: Zgodna mama hajdukovca pozirala u haljini s velikim prorezom i sve raspametila: Jednostavno savršeno

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL
1/10

- Nitko me nije zvao! Bio sam u kontaktu s nekim drugim švicarskim klubovima, ali s Baselom skoro pa ništa. Zato mi Basel nije ni bio tema u razmišljanjima, dok su iz Hajduka za mene bili baš zagrizli. Sad mi je jako drago što na kraju karijere imam priliku igrati u Hrvatskoj - rekao je Rakitić.

Potvrdio je da je bio u razgovorima s jednim drugim švicarskim klubom. Ti razgovori bili su i više no korektni i ozbiljni.

- Neću sada to otkriti. Možda za nekoliko godina, ali sada ne želim nikog dovoditi u neugodnu situaciju. Basel? Ničeg nije bilo ovog ljeta, ali bilo bi mi jako nezgodno otputovati u Basel i ne nositi dres toga kluba. Bio sam stvarno blizu drugog kluba - rekao je Rakitić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije