STIGAO NA POLJUD

Rapid je nudio Iluridzeu ugovor, no Gruzijac je izabrao Hajduk

'M2'
' '
30.08.2013.
u 21:35

– Sad smo se ojačali, prijelazni rok za nas je gotov – kazao je zadovoljni predsjednik bijelih Marin Brbić.

Četvrtak navečer, Rapid je u Tbilisiju sa sigurnih 3:0 svladao Dila Gori, onaj Dila Gori koji je dva puta s 1:0 izbacio Hajduk iz Europske lige. Desetka domaćih Giorgi Iluridze i u porazu Dila Gorija bio je odličan. Nakon utakmice prišao mu je sportski direktor Rapida. Lukavi Austrijanac već je znao da Iluridze ima klauzulu o odlasku iz Dila Gorija bez odštete.

Igra za Gruziju

– Dobri ste, možda bismo mogli pregovarati o vašem dolasku u Beč – obratio se Iluridzeu.

Ali, 21-godišnji gruzijski napadač samo se nasmijao.

– Ako me želite dovesti, morate se obratiti Hajduku – uzvratio mu je Iluridze.

Petnaestak sati nakon tog razgovora Iluridze se fotografirao u Poljudu, u pozadini je bio zvonik crkve Svetog Ante, sa sportskim direktorom Hajduka Jensom Anderssonom. Šveđanin je ulovio kapitalca, taj mladić iz Gruzije ima znanje, a stigao je za golu plaću. U Iluridzea se Tudor "zaljubio" u tim dvobojima protiv Dila Gorija, tada je mladić razbio Splićane. Čudesan je taj Iluridze (s 18 je potpisao za Anži, ali dalje od druge momčadi nije stigao), s Dilom je igrao protiv Aalborga, Hajduka i Rapida i sve tri momčadi su ga poželjele u svojim redovima. Hajduk je bio najbrži ili najspretniji, kako hoćete. Uglavnom, Iluridze je potpisao trogodišnji ugovor s Hajdukom.

– I Ancelotti ima odličnu ekipu, a želi Balea. Svaki trener, tako i ja, želi dobiti kvalitetnog igrača. Iluridze je pravo pojačanja za nas, pravi potez sportskog direktora. Uvjeren sam da će brzo steći simpatije navijača. Kada su igrači čuli da dolazi, baš su se razveselili – kazao je Hajdukov trener Igor Tudor.

Temuri Ketsbaia pozvao ga je za utakmice Gruzije protiv Francuske i Finske, a nakon toga Iluridzea čeka premijera u Poljudu protiv Dinama.

– Sad smo se ojačali, prijelazni rok za nas je gotov – kazao je zadovoljni predsjednik bijelih Marin Brbić.

No, ima još kombinacija, tu je Mislav Oršić, on bi do isteka prijelaznog roka mogao u Hajduk. Odlazaka, barem onih s odštetom, nema. Goran Blažević, na kojega u Poljudu ne računaju, otišao je u Sofiju na dogovor s Levskim. Hajduk ga barem neće morati plaćati, odnosno tih 60 tisuća eura prebacit će na Iluridzea.

U međuvremenu bijeli imaju odigrati dvoboj s Osijekom. Treće je to gostovanje u nizu.

– Na bod smo od Dinama, želimo nastaviti s dobrim igrama, Osijek je uvijek bio nezgodan rival – rekao je Tudor.

Suci ne zanimaju Tudora

Pedantni statističari izračunali su da je Hajduk u posljednjih sedam gostovanja, na kojima im je sudio Igor Pristovnik, koji vodi dvoboj u Osijeku, osvojio jedan bod.

Ta je informacija došla i do Tudora.

– Uvjeren sam da je to slučajnost i da ćemo imati dobro suđenje – zaključio je jučer raspoloženi Tudor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije