14.02.2018. u 22:37
Luka Modrić odigrao je solidnih 90 minuta, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi. Uzvrat je na rasporedu 6. ožujka na Parku prinčeva

Real Madrid je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Santiago Bernabeuu preokretom dobio PSG 3:1.

Početak utakmice obilježio je nervozni Neymar koji je u 15. minuti potpuno zasluženo dobio žuti karton nakon što je pokosio Nacha.

Na prvu pravu priliku čekali smo do 25. minute kada se Isco sjurio prema golu, a na rubu šesnaesterca srušio ga je Lo Cesco. Odgovornost je iz slobodnog udarca preuzeo Cristiano Ronaldo, no nije bio precizan, pucao je visoko iznad gola. Portugalac je novu sjajnu priliku imao u 28. minuti kada ga je odlično uposlio Marcelo, sjurio se prema Areoli, koji mu ulazi u udarac i dobiva loptu u glavu.

PSG je poveo u 34. minuti nakon što je Mbappe prošao po desnoj strani te ubacio u šesnaesterac, gdje se lopta odbila do Rabiota, koji sigurno zabija s desetak metara za 1:0. Samo četiri minute kasnije Parižani su mogli i do drugog gola, ali u posljednji trenutak udarac Cavanija blokirao je Casemiro.

Real je do izjednačenja stigao u 45. minuti. Benzemi je dobro obranio Areola, ali nastavio se napad Reala u kojem je Kroosa u šesnaestercu za čisti jedanaesterac srušio Lo Celso. Odgovornost je preuzeo Ronaldo koji je siguran za 1:1 i svoj 100. gol u Ligi prvaka za Real.

U nastavku su prvi zaprijetili gosti i to u 49. minuti kada je Mbappea lijepo pronašao Neymar, no udarac mladog Francuza skida Navas. Puno će priče biti o 54. minuti kada je Ramos blokirao šut Rabiota s ruba šesnaesterca, čini se rukom, no sudac Rocchi je pokazao samo da se igra dalje.

PSG je bio puno bolja momčad u nastavku, stisnuo Real u njihov šesnaesterac, a dobru priliku imali su 76. minuta kada se Yuri dao oštru loptu s lijeve strane, no ona je bila prebrza za njegove suigrače u napadu.

U 83. minuti u veliku dozu sreće Real je stigao do preokreta. Asensio je ubacio s lijeve strane, Areola samo kratko odbio, samo do Ronalda koji s pet metara koljenom pogađa za 2:1. Samo tri minute kasnije kraljevi su zabili i treći gol. Asensio i Marcelo su odigrali dupli pas, a Brazilac akciju završava golom s osam, devet metara. U samoj završnici Neymar je mogao ublažiti poraz, no udarac odlazi preko gola.

Luka Modrić odigrao je solidnih 90 minuta, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi. Uzvrat je na rasporedu 6. ožujka na Parku prinčeva.

Real Madrid
3-1
PSG
Liga prvaka, 20:45, Madrid

Real Madrid u posljednjih desetak minuta napravio je veliki preokret, zabio dva gola i osigurao lijepih 3:1 uoči uzvrata u Parizu. Luka Modrić odigrao je solidnih 90 minuta, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi.

Kraj
90' (Kraj)

U samoj završnici PSG je mogao smanjiti na 3:2, ali udarac Neymara odlazi iznad gola.

Liverpool je završio posao u Portu pobjedom 5:0.

Gol
86' (Gol)

Kakva završnica Reala! Zabili su i treći gol te poveli 3:1. Bila je to kombinacija Asensija i Marcela, a Brazilac je zabio nakon duplog pasa sa sedam, osam metara.

Liverpool poveo 5:0

Liverpool je zabio i peti gol u Portu, a hat-trick je golčinom s 20 metara kompletirao Mane.

Gol
83' (Gol)

Real je okrenuo vodstvo PSG-a! Modrić je dao loptu za Asensija na lijevu stranu, a ovaj je ubacio u sredinu gdje je Areola samo kratko odbio, točno do Ronalda od kojeg se lopta odbija u mrežu.

76'

Yuri je prošao po lijevoj strani i dao oštru loptu u peterac Reala, no bila je prebrza za napadače PSG-a.

74'

PSG u posljednjih nekoliko minuta ima dominaciju na Bernabeuu, stisnuli su Real u šesnaesterac, no pravih prilika nema.

68'

Nakratko se morala ukazati pomoć sucu Rocchiju nakon što ga je Neymar pogodio loptom u glavu.

LIVERPOOL IMA 4:0

U 70. minuti Liverpool je zabio i četvrti gol. Bila je to još jedna brza kontra redsa, a nakon asistencije Milnera težak zadatak nije imao Firmino.

64'

Modrić je primio loptu na 30 metara i sjurio se prema golu, no Rabiot ga ruši na 25 metara te dobiva žuti karton. Iz slobodnog udarca je pucao Ronaldo, ali u živi zid.

60'

Isco je dao oštru loptu s desne strane, ali Areola je uspio doći do lopte ispred Benzeme.

Puno će priče biti o 54. minuti kada je Ramos blokirao šut Rabiota s ruba šesnaesterca, čini se rukom, no sudac Rocchi je pokazao samo da se igra dalje.

LIVERPOOL POVEO 3:0

Čini se da je Liverpool riješio pitanje četvrtfinala u 53. minuta kada su izveli brzu kontru koju je na kraju završio Mane.

49'

Odličnu kontru izveli su Parižani. Neymar je prošao po lijevoj strani i vidio Mbappea na drugoj strani, no njegov udarac brani Navas.

Poluvrijeme
(Poluvrijeme)

Gotovo je prvih 45 minuta. Nakon mirnijih pola sata, otvorilo se golom Rabiota, da bi ipak Real u završnici preko Ronalda stigao do izjednačenja.

Gol
45' (Gol)

Ronaldo je preuzeo odgovornost iz jedanaesterca i sigurno pogodio za 1:1, iako je Areola pogodio stranu. Bio je Portugalcu to 100. gol u Ligi prvaka za Real.

44'

Sjajno je opalio Benzema iz daljine, no Areola to odbija u korner. Brzo su to kraljevi izveli, Kroos se sjurio u šesnaesterac, gdje ga je srušio Lo Celso, a sudac nije dvojio i pokazao je na bijelu točku.

38'

PSG je vrlo lagano mogao i do drugog gola! Cavani je dobio dobru loptu u šesnaestercu, no njegov udarac u posljednji trenutak blokirao je Casemiro.

Gol
33' (Gol)

PSG je poveo u Madridu. Mbappe je ubacio s desne strane u šesnaesterac gdje se lopta sretno odbila do Rabiota koji neobranjivo pogađa za 1:0.

LIVERPOOL IMA 2:0

U 30. minuti Liverpool je zabio i drugi gol u Portu. Hendersonov sjajan udarac zaustavila je vratnica, ali lopta se odbila do Salaha, koji radi nekoliko majstorija i pogađa za 2:0 redsa.

28'

Kakav zicer Ronalda! Marcelo je sjajnom dugom loptom proigrao Ronalda koji je sam izbio pred vratara PSG-a, ali ovaj mu pravovremeno ulazi u udarac i skida mu ga.

LIVERPOOL POVEO

Liverpool je poveo u Portu u 25. minuti kada je Mane zabio s 10-ak metara iskosa s lijeve strane uz veliku pomoć domaćeg vratara Josea Saa

26'

Ronaldo je imao sjajnu priliku iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca, no udarac je otišao preko gola.

Žuti karton
25 (Žuti karton )

Lo Celso je požutio jer je srušio Isca na rubu šesnaesterca.

Malo smo toga vidjeli u prvih 20-ak minuta na Bernabeuu. Izdvaja se tek nervozni Neymar koji je i požutio.

PORTO - LIVERPOOL

Na utakmici u Portu domaćin je imao odličnu priliku u 11. minuti kada se Otavio izborio za dobru poziciju, ali je Lovren klizećim starom blokirao njegov udarac i spasio čisti gol.

14'

Oslobodili su se Parižani početnog pritiska Reala, pa se igra uglavnom na sredini terena. U 14. minuti Neymar je pokosio Nacha i zasluženo ušao u sučevu knjižicu kao prvi igrač sa žutim kartonom.

7'

Uzvratili su Parižani preko Berchichea čiji udarac je otišao pokraj gola.

5'

Jako dobro je krenuo Real. Kroos je pucao s 20 metara, Areola je samo kratko to odbio, no na njegovu sreću lopta je stigla do Marquinhosa koji čisti situaciju.

3'

Zaprijetio je prvi Real. Ronaldo je dobio loptu iskosa s desne strane i opalio s desetak metara, ali pokraj gola je to otišlo.

Početak
1' (Početak)

Počeo je spektakl na Santiago Bernabeuu... Real je prvi krenuo s centra

Zavirite u svlačionicu Reala uoči utakmice.

SASTAV PSG-a

U drugoj utakmici večeri Dejan Lovren kreće u prvih 11 Liverpoola.

SASTAV Reala

DVA SLUŽBENA SUSRETA

Real i PSG dosad su službeno igrali dvaput, na Parku prinčeva 2015. godine u grupnoj fazi Lige prvaka završila 0:0, mjesec dana kasnije kraljevi su slavili na Bernabeuu 1:0.

Pravi spektakl igra se u Madridu! Za 23 igrača koja će biti u momčadi večeras Real je potrošio 469 milijuna eura, Paris Saint-Germain 466 milijuna.

Liga prvaka vratila se u utorak remijem Juventusa i Tottenhama 2:2, te uvjerljivom pobjedom Manchester Cityja 4:0 kod Basela. U srijedu su na rasporedu nove dvije poslastice, Real će u Madridu dočekati PSG, dok će Porta igra protiv Liverpoola. Utakmice pratite na portalu Večernji.hr

Komentara 14

MI
miro44V
21:13 14.02.2018.

kako je u glavu dobio :)

BI
billynik
21:45 14.02.2018.

Koje je ljudsko smeće ovaj Jeličić on je od svih obrambenih igrača našao Modrića kao krivca za gol koji je Real primio. Do kad ćemo slušati nebuloze ovog kvazi stručnjaka i još plaćati pretplatu za ovakvu TV.

PR
prajdali100
07:59 15.02.2018.

PSG je u drugom poluvremenu propustio priliku masakrirati Real čija obrana ne ulijeva povjerenje.U uzvratu bi se Kraljevi mogli loše provesti....biće svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije