Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presretna djeca

Real na Hvaru: Djeci puštali himne Lige prvaka i Reala, a trenažne grupe zvale se Modrić, Kroos, Vinicius...

Real na Hvaru
Privatna arhiva
29.06.2024.
u 16:46

Kampovi će se održavati u gradovima poput Šibenika, Vukovara, Slavonskog Broda i Belišća, a prvi kamp već je zaključen na otoku Hvaru.

Najtrofejniji i najuspješniji nogometni klub Real Madrid ovog ljeta ima veliku prisutnost u Hrvatskoj. Naime, u suradnji s Real Madridom, agencijom Be Free Football i voditeljem projekta te zaposlenikom u nogometnoj školi Reala Zlatkom Marićem, nekolicina hrvatskih nogometnih trenera organizirala je projekt kampova Real Madrida u gradovima i selima diljem Hrvatske. Kampovi će se održavati u gradovima poput Šibenika, Vukovara, Slavonskog Broda i Belišća, a prvi kamp već je zaključen na otoku Hvaru.

Odvojili svoje vrijeme

Treninge najviše moguće kvalitete na terenima Nogometnog kluba Hvar vodili su treneri iz Realove akademije, točnije njih dvojica, uz nekolicinu domaćih trenera, a u njemu su sudjelovala djeca od 6 do 17 godina. Na kraju je sudjelovalo 152 djece koja su dobila diplome nakon pet dana treninga od sat i 45 minuta, a prvi su dojmovi iz NK Hvara nakon završetka kampa u srijedu fantastični. Razgovarali smo s predsjednikom kluba Juricom Stipišićem, koji nam je u početku objasnio kako je NK Hvar ušao u cijelu priču.

– Nekoliko naših trenera krenulo je s tom idejom za kamp Reala u Hvaru. Na prvu nam je to odmah bilo zanimljivo, a jedina mala otegotna okolnost bila nam je što je datum u jeku sezone. Znate, svi mi predsjednici, treneri i direktori tu u klubu volontiramo, a novac zarađujemo radeći u sezoni. Međutim, kad smo shvatili da će treneri iz Real Madrida biti voljni odvojiti svoje vrijeme i doći ovdje, odmah smo rekli da idemo u tu priču.

Nije se trebalo ni previše pročuti za kamp Reala u Hvaru da bi interes bio snažan.

– Kad smo sve dogovorili nismo se morali puno oglašavati i širiti to. Sve smo samo stavili na Facebook stranicu našeg kluba i odaziv je bio puno veći od očekivanog. U početku smo očekivali da će se prijaviti oko 75 djece, a na kraju smo morali postaviti gornju granicu, jer se prijavilo čak 152 djece – istaknuo je Stipišić.

Najvažniji dio ove priče su djeca, a ona su nakon ovakvog iskustva bila prezadovoljna.

– Iskustvo treniranja s trenerima Reala iznimno je vrijedno, za tu djecu neprocjenjivo. Taj iznos koji su roditelji platili od 250 eura sigurno je vrijedio. Ne samo da su djeca imala priliku pet dana raditi pod vodstvom trenera jednoga tako velikog kluba, nego su uz to dobili i opremu Real Madrida. I moj je sin bio u kampu i trenirao, ne mogu vam opisati koliko je bio zadovoljan, poslije je spavao kao beba. I djeca i roditelji bili su prezadovoljni, znam ljude koji su dolazili sa svojom djecom iz Zagorja i još nekih drugih dijelova Hrvatske – rekao je Stipišić pa dodao:

– Uz to smo djeci na ozvučenju puštali himne Lige prvaka i Reala prije utakmica i treninga, a grupe u koje su klinci bili raspodijeljeni, naravno po godištima, bile su nazvane po igračima Reala; Modrić, Vinicius, Rodrygo, Kroos, Militao... A nakon kampa opcionalno se može organizirati jednotjedno putovanje u Madrid gdje će također imati priliku trenirati te otići na utakmicu Reala na Santiago Bernabeu.

Iako je cijela bît u doživljaju i iskustvu rada pod vodstvom trenera Real Madrida, Stipišić nam otkriva da je nekolicina njih i oduševila vrhunske stručnjake.

– Naravno, bilo je tu dosta djece koja nisu talentirana, kojima su roditelji jednostavno htjeli omogućiti to iskustvo. Međutim, treneri Reala obavijestili su nas da je bilo petero, šestero djece koja su pokazala stvarni potencijal i koja su jako talentirana.

Žele promjenu termina

Što se tiče samih trenera koji su iz akademije Reala pristigli na Hvar, tu nije bilo previše dvojbe, sve je jasno.

– Treneri Reala su fantastični, nema se tu što reći, momci rade odlično. Kvaliteta je neupitna i intenzitet treninga bio je baš jak. Što se tiče trenažnog procesa, vidjelo se o kakvoj je razini riječ. A uz njih su u kampu bila i četiri naša trenera koja su isto tako učila od njih i asistirala im – rekao je Stipišić te zaključno dodao:

– Nadam se da će se ova tradicija nastaviti jer je riječ o divnom iskustvu, ali nadam se i promjeni termina za iduće godine, barem u svibnju. Budući da je riječ o udarnom dijelu sezone, morali smo se sami snalaziti za privatne smještaje trenera Reala jer smo od gradskih hotela dobili odbijenicu, a u ovakvoj sezonskoj situaciji cijene nisu najpristupačnije ni za roditelje. 

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Real na Hvaru
1/21
Ključne riječi

Komentara 1

KR
Krolo
15:39 30.06.2024.

Nekim tim roditeljima da imaju inalo pameti poslali bi djecu si na dojetu ili sumo treninge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije