Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT PREMA BESMRTNOSTI

Jasno je što želi hrvatski maestro: Ovo su tri velika cilja Luke Modrića za sljedeću sezonu

Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/3
27.06.2024.
u 12:30

Već je upisao svoje ime u povijest Kraljevskog kluba, a Luka Modrić tu ne želi stati, smatra španjolski As.

Nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj, gdje je ispao u grupnoj fazi, hrvatskog veznjaka Luku Modrića (38) čeka povratak klupskom nogometu i novim izazovima s Real Madridom. Ondje će, nakon odlaska stopera Nacha Fernandeza (34) u Saudijsku Arabiju, Modrić biti prvi kapetan, a španjolski As piše da si je legendarni veznjak za novu sezonu zadao nekoliko novih ciljeva.

Prvi, vjerojatno najveći: trenutno je Modrić igrač s najviše naslova u povijesti Real Madrida, njih 26, ali na tronu se nalazi s Nachom. Prva prilika da se odvoji od svojeg dojučerašnjeg kolege čeka ga 14. kolovoza: Europski superkup protiv Atalante u Varšavi. Ako uspije, bit će to njegova samostalna vladavina. Ako ne, imat će još šest prilika: Ligu prvaka, Kup, Španjolski superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i Interkontinental. Jedan trofej je dovoljan, iako će težiti tome da osvojih svih njih sedam.

Neće stati Modrić tu, smatra As. U ovom trenutku postoje četiri igrača koja su osvojila čak šest Liga prvaka (Modrić, Dani Carvajal, Nacho i Toni Kroos). Nakon odlaska posljednje dvojice ako osvoje još jednu Ligu prvaka, Luka i Dani će se izdvojiti sami na vrhu i bit će jedini u povijesti nogometa sa sedam naslova. Još je to jedan rekord koji mu je na dohvat ruke.

Želja mu je, navode Španjolci, i premašiti legendarnog Ferenca Puskása. Do toga će rekorda stići poprilično brzo i jednostavno. Naime, Modrić će gotovo sigurno postati najstariji igrač koji je odigrao utakmicu za Real Madrid s kapetanskom trakom oko ruke. To će se dogoditi nakon 17. listopada, kada će premašiti 39 godina i 36 dana, što je rekord koji drži Puskás od 1966. godine.

VEZANI ČLANCI:

"Modrić je već najstariji u Real Madridu u La Ligi, ali ovim potezom će postati vođa u svim natjecanjima. To je napredak i čast za nogometaša koji, tko zna, možda ulazi u svoju posljednju sezonu. Iskoristi dan. Za sada, on je novi kapetan", zaključuje Sergio López de Vicente za španjolski As.

FOTO Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije