PRVO KOLO

Real žestoko kiksao. Kad je bilo najteže, tražili su Modrića

UEFA Super Cup - Real Madrid Training
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/3
19.08.2024.
u 08:30

"Ancelotti nije imao nikakve dvojbe, poslao je Modrića na teren. Hrvat, koji je dobio velike ovacije po ulasku na teren, nema snagu u nogama kakvu imaju drugi, ali ima mozak kakav nema nitko u Madridu", piše Marca

Real Madrid nije suviše sretno krenuo u obranu naslova prvaka španjolskog nogometnog prvaka. Prvo kolo im je donijelo remi protiv Mallorce rezultatom 1:1. "Kraljevska momčad" je u prednost došla u 13. minuti akcijom Kyliana Mbappéa, Viniciusa Juniora i Rodryga.  Usprkos ranom golu, bijeli nisu mogli do još jednog pogotka, a kaznila je to Mallorca u 53. minuti.

Nakon ubacivanja iz kuta, Dani Rodriguez je dao izvrsnu loptu za Vedata Muriqija, a ovaj je s pet metara glavom snažno zapucao i bespomoćnim ostavio Thibauta Courtoisa. Posljednjih pola sata utakmice odigrao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i novi kapetan madridskoga kluba, Luka Modrić.

Već tradicionalno je Modrić stupivši na teren izazvao glasne ovacije s tribina. Zamijenio je francuskog veznog igrača Aureliena Tchouaménija u 63. minuti. Brzo se vidio njegov učinak u segmentu kontrole lopte oko sredine terena. Istaknuli su to i španjolski mediji pričajući o važnosti hrvatskog veterana za Realovu momčad.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

UEFA Super Cup - Real Madrid Training
1/19

Prema pisanju Marce, trener Mallorca Jagoba Arreste izvrstan je u čitanju igre i želio je pronaći način da optereti igrače koji su preuzeli vezni red. "Ancelotti nije imao nikakve dvojbe, poslao je Modrića na teren. Hrvat, koji je dobio velike ovacije po ulasku na teren, nema snagu u nogama kakvu imaju drugi, ali ima mozak kakav nema nitko u Madridu. To je bilo ono što je potrebno", piše španjolski list.

"Kada je Realu bilo potrebno povezivanje linija, Ancelotti je pogledao u smjeru Hrvata. Kroosov odlazak višestruko uvećava Modrićev značaj. Dinamičan, pokazao je da za njegov stil igre ima mjesta u ovom sustavu. I to ne samo od 60. minute nadalje", napisao je AS o hrvatskom reprezentativnom kapetanu.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije