MODRIĆ OD 1. MINUTE

Realu statistika uoči Cityja ne ide u prilog, ovaj rezultat za kraljeve je ubitačan

Champions League - Semi Final - First Leg - Real Madrid v Manchester City
Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
1/6
17.05.2023.
u 11:54

City je favorit za naslov prvaka. Realu pak ne idu u prilog statistika i povijest. Naime, ona kaže da je rezultat od 1:1 u polufinalu ovog natjecanja ubitačan za Madriđane. Do sada se takva situacija dogodila četiri puta i Real je svaki put pao.

Kladionice, stručnjaci, nogometni fanovi, ma gotovo svi predviđaju da je ovo godina Manchester Cityja. Momčad Pepa Guardiole na korak je do naslova prvaka Engleske, ali i na korak do finala Lige prvaka.

U prvoj utakmici polufinala protiv Real Madrida igrali su 1:1. Na uzvratu danas (21 sat, HRT 2) na Etihadu sve su karte otvorene.

Kako zaustaviti Haalanda?

Ne može se zažmiriti na činjenicu da Manchester City u svojim redovima ima Erlinga Haalanda, koji je trenutačno najbolji strijelac Lige prvaka s 12 pogodaka. Štoviše, Norvežanin ima priliku srušiti rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni ovog elitnog natjecanja.

Postiže u prosjeku više od jednog gola po utakmici, već danas ima priliku povećati statistiku, a ode li Manchester City u finale, šanse su mu još veće.

U najboljem klupskom natjecanju na svijetu rekord drži Cristiano Ronaldo, koji je u sezoni 2013./2014. zabio 17 golova.

Inače, Erling Haaland već zna što je to biti prvi strijelac Lige prvaka jer to je postigao u sezoni 2020./2021., tada je u dresu Borussije Dortmund postigao deset golova.

Prošle sezone najbolji je bio Karim Benzema s 15 pogodaka, a Haalandu do Ronaldova rekorda nedostaje pet pogodaka.

I nije nemoguće da ih dostigne, jer City je favorit za naslov prvaka. Realu pak ne idu u prilog statistika i povijest.

Naime, ona kaže da je rezultat od 1:1 u polufinalu ovog natjecanja ubitačan za Madriđane. Do sada se takva situacija dogodila četiri puta i Real je svaki put pao. Prvi se put to dogodilo u Europskom kupu 1975./1976. protiv Bayerna.

Kada je pak o građanima riječ, recimo da statistika kaže da su posljednjih 18 utakmica na domaćem terenu bez poraza u svim natjecanjima. A, eto, baš se uzvrat igra na njihovu Etihadu.

Kako god da ovaj susret završio i tko god prošao u finale, bit će to svakako posebna utakmica za trenera Real Madrida Carla Ancelottija (63). Naime, on danas postavlja novi rekord u Ligi prvaka. Bit će to njegova 191. utakmica u ovom natjecanju, čime nadmašuje Sir Alexa Fergusona (190).

Ancelotti je već jedini trener koji je osvojio klempavi pehar četiri puta, a do sada je vodio 190 utakmica s osam klubova: Milan, Chelsea, Bayern, Juventus, PSG, Parmu, Real Madrid i Napoli.

Modrić u prvih 11

– Imam jasnu ideju o tome koja će momčad igrati u srijedu, uopće ne sumnjam. Osjećamo se samouvjereno. Imam jaku klupu s igračima koji mogu dati doprinos. Prošle godine igrači koji su ušli s klupe pomogli su nam da osvojimo Ligu prvaka – rekao je Ancelotti.

Razgovara se posljednjih dana i o Camavinginoj ozljedi, ali sam trener rekao je da nije strašna i da će se oporaviti. Prema Uefinoj stranici ovo su moguće postave za današnji susret, a od prve minute trebao bi zaigrati hrvatski kapetan Luka Modrić.

Manchester City: Ederson; Walker, Rúben Dias, Akanji; Stones, Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne, Gündoğan, Grealish; Haaland.

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba; Modrić, Kroos, Camavinga; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije