ODLUKU DONIO NA TRAJEKTU

Reja: Dvije noći sam vagao ovu odluku

Edoardo Reja
Ivo Čagalj/Pixsell
09.02.2010.
u 19:33

Čekao je, čekao Edoardo Reja i oko 18 sati prelomio, odlučio je prihvatiti 1,7 milijuna eura tešku ponudu Lazia. Odluku je Reja splitskim novinarima priopćio na mini presici održanoj na trajektu Marjan, u vožnji od Supetra do Splita.

- Dva dana, dvije noći, sam vagao situaciju. Odluka je bila teška i donio sam je teška srca, nisam mogao odbiti predsjednika Lazia Lotita. Bio sam s predsjednikom Svagušom, obojica smo zaplakali i rekao mi je da će poštivati svaku moju odluku - kazao je Reja.

Vratio se unatrag, prisjetio svega što je bilo ovih mjeseci što je vodio bijele.

- Zatekao sam u Poljudu veliko zadovoljstvo, od oružara, preko novinara, pa do vodstva kluba. Isto tako ostavljam Hajduk na zdravim nogama, momčad sam sredio i dotjerao, posebno u posljednjih par mjeseci. Navijači su u početku imali nekih svojih briga, a kasnije sam i s njima stvorio prisan odnos, pa ih posebno pozdravljam. Dirnuli su me ovi u Postirama koji su mi zapjevali "nije u šoldima sve",  sa suzama u očima govorio je Reja.

A što je kazala supruga Livia?

- Supruga Livia kazala mi je da odlučim sam, znaš što dobijaš, a što gubiš, to mi je rekla, kazao je Reja.. Prisjetio se trenutaka kada je jesenas umalo bio smijenjen.

- Moj rad nije bio nekoristan, našli smo pravi put za napredak. Sjetio sam se kad smo se prije tri mjeseca spremali u Postirama za utakmicu protiv Dinama. Da tada nismo pobijedili možda bih bio smijenjen. U ovom Hajduku svatko zna svoj posao i zato sam uvjeren da bi Tudor i Španjić mogli nastaviti moj put, stavljam ruku u vatru za to, ali ne želim se miješati u rad vodstva kluba, rekao je Reja.

Kada je dolazio u Split, nije ni sanjao da će se tako brzo vratiti u Italiju.

- Mislio sam da mi je karijera gotova, da u Hajduk dolazim na dvije godine, nitko me iz Italije nije zvao. A onda se dogodilo da samo tri kluba na pola prvenstva nisu promijenili trenera, zvao me Udinese, zvao me Livorno, ali o tome nisam vodio računa. No, Lazio, veliki klub iz velikoga grada, to je bila nemoralna ponuda koja se ne odbija. Pao mi je na pamet vaš Ćiro, promislio sam da sam star, a vidi njega. Zato ostavljavam otvorena vrata Hajduku, možda ja budem bez posla, a Hajduk bez trenera - zaključio je Reja.

U svlačionici, po dolasku s Brača, Reja se oprostio s igračima.

- Idemo, brzo, već mi je slabo od svega - kazao je Reja i zaplakao. Hajduku je ostavio potragu za njegovim nasljednikom, Reja se automobilom zaputio prema Trstu, a ujutro bi trebao preuzeti Lazio, koji je u iznimno teškoj situaciji. Zanimljivo, Reja će Hajduku donijeti i neki novac, na ime odštete bijeli bi trebali inkasirati 142 tisuće eura, što se u povijesti kluba nikada nije dogodilo.

Ključne riječi

Komentara 3

VN
van ness
19:51 09.02.2010.

To je bila nemoralna ponuda koja se ne odbija... Koje li kerumovske konstrukcije. A jos i ovo 142 tisuce eura, sto se u povijesti kluba nikada nije dogodilo.

SN
snovakor
07:25 10.02.2010.

Šteta je samo što tako veliko ime odlazi, zbog nemoralne ponude. No, niko nije imun na takve stvari, pa ni on. Možda se jednog dana vrati i dovrši svoj dobar posao. A Dvojcu koji će vjerojatno preuzeti, želim sve NAj,NAj....da bi Hajduk vratio pouzdanje u sebe i formu, te poćeo pobjeđivati !

MA
maxxxx
08:26 10.02.2010.

\"Vratio se unatrag, prisjetio svega što je bilo ovih mjeseci što je vodio bijele.\" onda si se sjetio i Mamića kojeg si izvrijeđao kad je rekao da ćeš pokupiti novce i zbrisati čim stigne bolja ponuda hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije