Jadranski derbi

Remi Hajduka i Rijeke, dva crvena kartona nakon završetka utakmice

Hajduk, Rijeka (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
02.12.2012.
u 21:01

Nakon što je utakmica završila, nogometaši Hajduka i Rijeke počeli su s međusobnim naguravanjem

Kiša, baš ružno vrijeme bilo je u Splitu uoči jadranskog derbija i to je svakako pokvarilo ugođaj. Na tribinama se okupilo tek oko pet tisuća gledatelja. Očekivano, najviše je bilo Torcide, a Rijeku je došlo podržati oko 300 pripadnika Armade. Žestoko navijanje nije izostalo, ali težak teren nije dopuštao neku suvislu nogometnu predstavu. Krstičević je u momčad vratio naglo oporavljenog Vukovića, to je trebalo biti svojevrsno iznenađenje za Scoriu. Rijeka je, pak, istrčala u onoj svojoj standardnoj formaciji 4-4-2, s neugodnima Benkom i Cesarecom u vrhu napadu. Kako je u najavi kazao Hajdukov trener, Rijeka je imala iskustvo, prosjek godina momčadi s Kantride bio je 27,6, a Hajdukove prve jedanaestorice 23,3 godine. Nije bilo velike razlike ni u igračima sa strane, nekakav dojam o Rijeci govori kao o legiji stranaca, a o Hajduku kao momčadi s igračima iz svog inkubatora. A na terenu Poljuda Rijeka je imala trojicu iz svog pogona (Datković, Knežević i Močinić), dok je Hajduk imao četvoricu "tića" (Maloča, Jozinović, Radošević i Andrijašević).

A na travnjaku do finiša prvog dijela nije bilo većih prigoda. Vodila se velika bitka u sredini terena, Rijeka je u 24. minuti imala slab udarac Benka, Blažević ga je lako ulovio. Bio je Benko u odličnoj poziciji i morao je bolje reagirati. Hajduk je zaprijetio u 30. minuti, udarac Jozinovića riječki vratar Lisjak je odbio. Deset minuta kasnije opasno je šutirao Vršajević, oept je Lisjak odbio. U posljednjim sekundama prvog dijela šok za Splićane. Slobodni udarac s nekih dvadesetak metara izveo je Benko, pogodio lijevu stranu Blaževićevih vratiju. Velika je bila radost strijelca Benka, od sreće je ljubio i kameru, a Splićani su u nevjerici gledali što se događa. Blažević je savladan nakon 505 prvenstvenih minuta.

Već u 51. minuti Hajduk se vratio u igru, Maglica je poravnao na 1:1. Andrijašević je ubacio, Maglica pored zaspale obrane Rijeke glavom iz blizine matirao Lisjaka. Od tog trenutka Hajduk je počeo jurišati, a Rijeka se totalno izgubila. Hajduk je najbliže pogotku bio u 74. minuti, Radoševićev top Lisjak je jedva obranio, te u 85. kada je Maglica pogodio gredu. Ipak, više od boda nisu mogli osvojiti, ostalo je 1:1.

Nakon što je utakmica završila, nogometaši Hajduka i Rijeke počeli su s međusobnim naguravanjem, zamalo je došlo i do ozbiljnijeg obračuna, a crvene kartone zaradili su Knežević (Rijeka) i Maglica (Hajduk).

>>>Neretljak: Andrijašević mi je psovao majku; Franko: Gazio me

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
21:32 02.12.2012.

A sad o Hajduku i Rijeci. Koliko pamtim, a dugo pamtim, Hajduk izgleda ima iznenađujuće slab skor u dvobojima s Rijekom. Rijeka je redovito bila ekipa lošijeg igračkog sastava i manje navijačke podrške, ali nekako je u susretima s Hajdukomm uspjevala igrati daleko bolje nego s drugima. Volio bih vidjeti malo tu statistiku Rijeke i Hajduka kroz desetljeća, nekako mi se vrti po glavi više iznenađujućih rezultata. Hajduku želim oporavak u igračkom i financijskom smislu. Hrvatskoj treba jaka momčad poput Hajduka, bogate tradicije i srca.

JO
joy
07:49 03.12.2012.

napeto napeto, neznam kaj bi više pratio, našu ligu ili sulejmana.....

ST
stipelo
21:42 02.12.2012.

Pa ovaj kako da kažem,s obzirom da ovaj,mislim da je Hajduk osvojio važan bod u borbi za visoko treće mjesto na tabeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije