Pao prvak Europe

Repeša: Moji igrači su junaci, ja sam ovdje znao gubiti i 44 razlike

Repeša
Foto: Sanjn Strukić/PIXSELL
07.11.2014.
u 09:57

– Odigrali smo stvarno najbolju utakmicu sezone. Poklopilo nam se nekoliko stvari i dobar šuterski dan. Oni kad su vidjeli da ne mogu povesti, uvukla im se nervoza u igru i na kraju je to rezultiralo našom pobjedom

Cedevita je jučer bila hit u četvrtom kolu Eurolige. Pobjeda u Tel Avivu protiv prvaka Europe Maccabija odjeknula je u košarkaškom svijetu. Odlično su hrvatski košarkaši odigrali cijeli susret i stalno bili u vodstvu te na kraju zasluženo slavili.

– Ovo je važna pobjeda, posebno za jednu momčad kao što je naša, ovako mlada, željna dokazivanja i napretka. Sigurno da je ovo strašno bitno za samopouzdanje i za ono što je sve pred mojim igračima. Mislim da je to najveća težina ove pobjede. U trenucima kad su se oni vraćali uvijek smo znali pronaći formulu da im ne dozvolimo da preokrenu utakmicu na njihovu stranu i mislim da smo taktički i energetski utakmicu odigrali zaista dobro. Ja sam rekao već svojim igračima kad smo igrali protiv Fenerbahčea u Zadru da ne treba nikoga podcjenjivati, svakoga treba respektirati, ali ne treba nikoga ni precjenjivati. Već smo protiv CSKA bili blizu i neke naše gluposti u trećoj četvrtini i pogreške na kraju utakmice kad smo razigrali Teodosića oduzele su nam pobjedu – rekao je trener Jasmin Repeša pa dodao:

Foto: Filip Brala/PIXSELL

– Ovdje sam gubio sa 44 razlike, ai i dobivao s različitim protivnicima, Fortitudom, Romom, Malagom, a sada i s Cedevitom. Privilegija je igrati u jednoj takvoj atmosferi. Junaci današnje utakmice? Svi!

Iskusni Roko Leni Ukić doveden je ove sezone kako bi vodio momčad, a to je jučer i napravio. Zabio je 17 koševa i upisao šest asistencija te je bio prvo ime susreta.

– Odigrali smo stvarno najbolju utakmicu sezone. Poklopilo nam se nekoliko stvari i dobar šuterski dan. Oni kad su vidjeli da ne mogu povesti, uvukla im se nervoza u igru i na kraju je to rezultiralo našom pobjedom. Svaki put kad bi oni došli blizu, mi bismo napravili neku seriju i ponovno vratili prednost. Nismo im dali da se vrate u utakmicu i to bi bilo to – rekao je Ukić.

>>Senzacija! Cedevita u Tel Avivu pobijedila prvaka Europe sa 10 razlike!

Komentara 2

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:24 07.11.2014.

Bravo dečki!

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:33 07.11.2014.

Repešu za trenera Dinama:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije