Sergej Jakirović, trener Zrinjskog analizirao je Dinamo

Riječ stručnjaka: Dinamo će žaliti, protiv Seville se zaista svašta moglo dogoditi

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
25.02.2022.
u 09:13

Španjolci nisu igrali s autoritetom ponajbolje momčadi Primere, za to je zaslužan Dinamo

Veći dio utakmice imao je Dinamo pravu energiju, baš kao i u Sevilli. Ubacili su modri u višu brzinu, zabili pogodak u pravom trenutku... No, nažalost, nije bilo dovoljno za još jednu lijepu i senzacionalnu Dinamovu europsku priču.

- Šteta, zaista se činilo da je Dinamo bio jako blizu da potpuno zakomplicira ovu priču. Odigrali su plavi odličnu utakmicu. Dugo će pamtiti ovaj susret i ostat će žal jer su imali nekoliko jako dobrih situacija. No, dojma sam da nije bilo preciznosti u zadnjem pasu. Da je toga bilo, sigurno bismo sada pričali na drugačiji način - kazao je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog.

Najvažnija je energija

Dinamo bi sigurno više pružio da je Željko Kopić imao na dispoziciji, primjerice, Arijana Ademija ili Luku Ivanušeca?

- Naravno da je to bio veliki Dinamov hendikep. To su dvojica ponajboljih igrača zadnjih nekoliko sezona. Dinamo je dao sve od sebe. Igrači koji su ih zamijenili odigrali su jako dobro. I nije me iznenadila ta energija koju je Dinamo pokazao. Jer, imaju širok roster i vidjeli ste koliko toga ovisi o pravom pristupu i vjeri. Najvažnija je ta energija koja je i s novim igračima očito uvijek na maksimumu.

Kada pogledamo u konačnici, nije to bila Sevilla s autoritetom jedne od najboljih španjolskih momčadi u ovom trenutku?

- Zato je zaslužan Dinamo. Nije Sevilla došla samo odraditi utakmicu, vidjeli ste da se tu moglo zaista svašta dogoditi. Primijetio sam da je Lopetegui bio jako nervozan jer njegova momčad ništa nije kontrolirala. Dinamo je u jednom trenutku opet ušao u tu malu rupu, no vrlo brzo vratio energiju koja je nedostajala na početku drugog dijela.

Teško je igrati protiv momčadi koje su tehnički tako dobre kao Sevilla?

- To je kao teško. Sevilla je odlična momčad, nije slučajno da se bore za naslov prvaka. A zadnjih godina gotovo svaki put odu do kraja Europske lige. I ove su godine favorit za osvajanje. Žao mi je što Dinamo nije na pravi način razigrao te neke situacije koje je imao. Posebice u prvom poluvremenu kada je možda mogao i zabiti pogodak.

24.02.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica sesnaestine finala UEFA Europske lige, GNK Dinamo - FC Sevilla. Mahir Emreli, Mislav Orsic Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Čini se da je presudna bila ipak ta mirnoća koju su Španjolci imali u najvećem broju tih kritičnih situacija?

- Pa i njihov vratar obranio je nekoliko udaraca, Menalu, Bulatu... Normalno da je ključno bilo to njihovo iskustvo igranja velikih i važnih utakmica. No, veseli me što je Dinamo u obje utakmice pokazao da se može nositi s momčadima takve razine i što je opravdao svoje nastupe u Europi zadnjih nekoliko sezona.

Samo da u Španjolskoj nije bilo te crne rupe...

Odlični Tolić, Šutalo...

- Tako ispada na kraju. No, na ovoj razini igraju momčadi koje kažnjavaju i najmanju pogrešku. Pa i Jurić je u Sevilli imao priliku da smanji na 2:3. U takvim susretima moraš biti 100 minuta na vrhunskoj razini...

Tko vam se posebno svidio u uzvratnoj utakmici?

- Tolić je odigrao jako dobru utakmicu. Jako je rijetko gubio loptu i sve dobro razigravao. Štefulj je bio dobar dok je imao snage, a Špikić i Bulat donijeli su puno okomitosti. Također, Šutalo je opet odigrao jako dobru utakmicu, baš kao i cijela zadnja linija. Emreli je pokazao da ima nešto i da lakoćom može napraviti višak - zaključio je Jakirović.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar petrolio
petrolio
09:55 25.02.2022.

dinamo nema za čime žaliti, pobijedio je jednog europskog velikana, osvjetlao obraz i sada se napokon može posvetiti prvenstvu koje je za dinamo puno značajnije od prolaska seville jer prolaskom bi dobio nešto više novca i prestiža, a ozbiljno ugrozio borbu za naslov jer s tolik ozlijeđenih igrača koje ima nema šanse da bi mogli uspješno nastaviti na oba kolosijeka...zato čestitke dinamu za prikazano jučer kao i treneru kopiću koji se također diže iz dana u dan kao i ekipa, usprkos medijskim podmetanjima! pa čovjek je na klupi dinama dobio west ham, sevillu i osim neriješenog s lokosima dobio je sve utakmice u HNL-u (onu s hajdukom ne računam jer je bio samo 2 dana na klupi dinama)! nevjerojatno je da ga neki dalje napadaju! da je ostao krznar, imali bismo sve poraze u EL i bar 2 poraza u HNL-u...

ON
ON
13:08 25.02.2022.

Cestitke svim igracima,stozeru,posebno treneru.Svaka cast.dali su sve od sebe.Vise nije moglo.Penal?Nemogu kao navijac biti objektivan,ali po meni je trebao svirati penal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije