DERBI DELLA UČKA

Rijeka igra derbi nakon europskog kolapsa: 'Trebamo pobjedu prije Olimpije'

Rijeka: Radomir Đalović o uzvratnoj utakmici Konferencijske lige između Rijeke i Elfsborga
Foto: PIXSELL
1/2
17.08.2024.
u 13:30

Imaju trenera koji ima svoj stil, momčad koja se želi nadigravati, koja dobro koristi brzinu prema naprijed. Sigurno imaju svoje prednosti, dolaze s ambicijama, ali ja očekujem da se mi nametnemo od prve sekunde

Rijeka je u Švedskoj protiv Elfsborga prikazala vrlo lošu predstavu i ispala iz Europske lige s ukupnih 3-1, ali još nije završila svoj europski put jer će u play-offu Konferencijske lige igrati protiv ljubljanske Olimpije. U nedjelju slijedi utakmica trećeg kola HNL-a, regionalni derbi protiv Istre na Rujevici. Evo kako trener Rijeke Radomir Đalović gleda na utakmicu koja slijedi:

"Čeka nas zahtjevna utakmica protiv suparnika koji igra malo drugačije budući da njihov trener forsira nešto direktniji nogomet. Došli smo kasno iz Švedske, ali pripremit ćemo se za ovu utakmicu. Želio bih pohvaliti moje igrače koji su imali veliku želju igrati, Radeljić i Rukavina su imali visoku temperaturu, Petrovič je riskirao pogoršati ozljedu lože, naš kapetan Smolčić ima veliki problem s mišićem, ali je i on unatoč svemu želio igrati, mi smo odlučili suprotno. Poštujem njihov pristup i svaka im čast".

U momčad se vraća Komnen Andrić koji nije imao pravo nastupa u četvrtak, a nema istih onih koji nisu bili spremni ni u četvrtak. Uz navedenog Smolčića, na popisu neće biti Gode, Čabraje i Kitina.

GALERIJA Navijači Rijeke napravili kaos u Švedskoj, odmah nakon poraza utrčali na teren

Rijeka: Radomir Đalović o uzvratnoj utakmici Konferencijske lige između Rijeke i Elfsborga
1/4

"Moj posao je podignuti momčad i pripremiti je za utakmicu koja nam je izuzetno bitna da se vratimo na pobjednički kolosijek i da napravimo dobru atmosferu pred Olimpiju. Gledao sam Istru 1961 protiv Dinama i Gorice. Imaju trenera koji ima svoj stil, momčad koja se želi nadigravati, koja dobro koristi brzinu prema naprijed. Sigurno imaju svoje prednosti, dolaze s ambicijama, ali ja očekujem da se mi nametnemo od prve sekunde i da se sve nas pita. Očekujem dobar rezultat i da se na temelju toga dobro spremimo za četvrtak", kaže Đalović. 

Istra je u sezonu krenula teškim porazom 5-0 protiv Dinama, pa ga nadoknadila pobjedom 2-1 protiv Gorice. No, sad opet ulazi u meč u ulozi autsajdera. Toga je svjestan i trener Paolo Tramezzani koji ima pozitivan omjer protiv Rijeke s tri pobjede i jednim porazom. Međutim, sve tri pobjede ostvario je na klupi Hajduka.

"Iza nas je bitan tjedan u kojem smo kvalitetno odradili treninge i puno radili. Pripremali smo se jednako kao što se pripremamo za svaku utakmicu, a danas je pred nama posljednji trening. Što reći o Rijeci, stvarno jak tim, jako lijep stadion, znamo dobro našeg sutrašnjeg protivnika", rekao je Tramezzani, pa dodao:

"Igrat ćemo agresivno. Kad se samo braniš, osjeti se i strah, a sutra ne želim da se ičega bojimo, idemo hrabro, igrat ćemo sa srcem. Mogu reći da se veselim povratku na Rujevicu, jedva čekam utakmicu sutra. Jako su dobar tim i volim igrati protiv Rijeke. Moramo biti spremni, odigrati jako svih 90 minuta i preslikati sve ono dobro što radimo na treninzima"

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
16:23 17.08.2024.

Kako je ovaj postao trener HNK Rijeke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije