RIJETKO VIĐEN PODATAK

Rijeka je uspjela u onome gdje padaju i najveći. Od nje su bolja samo dva europska velikana

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
30.09.2024.
u 21:30

Nakon osam ligaških utakmica primila je jedan jedini gol koji joj je zabio Bruno Petković. Tu brojku trenutno dijeli s još dva europska kluba, AEK-om i Slavijom Prag

Rijeka i Hajduk su nakon pet godina i 20 uzastopnih međusobnih utakmica igrali neriješeno. Ipak, završilo je s onih neslavnih 0-0. Nakon remija obje momčadi ostale su na 18 bodova, a prati ih Dinamo za 16. Rijeka se trenutno može pohvaliti. u ovom trenutku. rijetko viđenim podatkom. Naime, nakon osam ligaških utakmica primila je jedan jedini gol koji joj je zabio Bruno Petković. Tu brojku trenutno dijeli s još dva europska kluba, AEK-om i Slavijom Prag, a samo dva kluba, od kojih će jedan igrati protiv Dinama u Ligi prvaka, bolja su od Rijeke.

To su Celtic i Juventus koji u dosadašnjem dijelu ligaške sezone nisu primili nijedan gol. Celtic je na gol-razlici 20-0, a Juventus na 9-0. Trener vratara Rijeke Ivan Vargić je prezadovoljan treninzima, a za Radio Rijeka dao je svoje mišljenje o samom derbiju:

GALERIJA Bjelica pobjedom proslavio povratak u Dinamo! Plavi u velikom stilu najavili kraj krize

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
1/51

"Bili smo bliže pobjedi, imali dvije konkretne situacije u kojima nismo zabili. Hajduk smo sveli na jednu, dvije poluprilike. Ostaje mali žal za pobjedom, ali zadržali pozitivan niz, ostali prvi iako je tek početak prvenstva. Uvijek je lakše radit", rekao je, pa dodao: "Utakmica je bila tvrda, Hajduk je jako dobro organiziran i ne daje protivniku puno šansi, to smo vidjeli i u Zagrebu. Odigrali smo taktički izvanrednu utakmicu, samo je falio gol da možemo govoriti da bude i napadački". Odgovorio je i na pitanje kako mu je raditi s vratarima:

"Šef Đalović uvažava sve, vlada sinergija između nas, skuplja ideje od svih, ali na kraju je njegova zadnja i to tako treba biti. Teže je gledati s klupe nego biti na terenu. Odigrali smo sve derbije, ostaje još Koprivnica. Primiti samo jedan gol, mogu samo čestitati cijeloj momčadi. Nije samo golman zadužen za obranu, nego cijela momčad. Lakše je i napadačima zabijati, zabili smo ih 15 i to je jako lijepa brojka", kazao je, pa dodao za kraj: "Poprilično sam neiskusan kao trener, ako ćemo biti realni. Uz pomoć stručnog stožera i ljudi s kojima radimo, rezultati su tu. Realno, još ništa nismo napravili, ali trebamo ići u ovom smjeru".

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije