KONFERENCIJSKA LIGA

Rijeka mora igrati na pobjedu u Sloveniji! Evo gdje gledati sudbonosnu utakmicu

Prva utakmica Rijeke i Olimpije u play-offu za ulazak u UEFA Konferencijsku ligu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
29.08.2024.
u 14:30

Rijeka je nakon susreta s Olimpijom u domaćem prvenstvu nadigrala Osijek (2:0). S druge strane Olimpija je u najvećem derbiju tamošnjeg nogometa remizirali s Mariborom (1:1)

Nogometaši Rijeke će na ljubljanskom stadionu Stožice večeras u 19 sati igrati uzvratni susret play-offa Konferencijske lige protiv Olimpije. Nakon remija na Rujevici rezultatom 1:1, Rijeku čeka izazovan posao protiv neočekivano tvrdog slovenskog kluba. U prvoj su utakmici zabili Franjo Ivanović (33') i Pedro Lucas Schwaizer (pen. 76').

Rijeka se ove godine ne provodi najbolje u nastojanjima da dođu do europskih natjecanja. Dobro je započela svladavši rumunjskog drugoligaša Crovinul rezultatom 1:0. Zatim su u trećem kolu kvalifikacija za Europa ligu ispali do švedskog Elfsborga ukupnim rezultatom 3:1, a dva dana prije uzvrata otkaz je dobio trener Željko Sopić

GALERIJA Novi mural u centru Zagreba oduševio prolaznike

Prva utakmica Rijeke i Olimpije u play-offu za ulazak u UEFA Konferencijsku ligu
1/6

Porazom od Šveđana prije prolaska u play-off Europa lige, Rijeka nije uspjela osigurati nastup u skupini Konferencijske lige. Ipak, sada imaju dobru priliku popraviti dojam i plasirati se u europsko natjecanje. U svojoj je povjesti klub s Kvarnera četiri puta nastupio u grupnoj fazi Europa lige. Prvi puta je to bilo prije 11 godina.

Rijeka je nakon susreta s Olimpijom u domaćem prvenstvu nadigrala Osijek (2:0). S druge strane Olimpija je u najvećem derbiju tamošnjeg nogometa remizirali s Mariborom (1:1). Put slovenskog kluba prema natjecanjima Uefe bio je nešto uspješniji. Najprije su u drugome pretkolu Konferencijske lige s 4:1 izbacili ukrajinski Polissya Zhytomyr, a zatim s 4:0 i moldavski Šerif. Danas će biti jasno tko ostaje kod kuće, a tko ide u Europu. Televizijski prijenos utakmice u Ljubljani možete pratiti putem kanala Max Sport 1 od 19 sati.

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije