Jadranski derbi

Rijeka pogotkom Samardžića i s igračem manje pobijedila Hajduk

Rijeka - Hajduk
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/7
27.02.2016.
u 18:59

Matjaž Kek, koji je “namirisao krv”, naredio je juriš u napad. Rijeka već dugo nije bila tako ofenzivno

U 126. Jadranskom derbiju Rijeka je slavila protiv Hajduka 1:0! Uz bodove pamtit će se i rijetko viđena dominacija riječke momčadi u odnosu na Splićane. Niti igrač više za Hajduk od 66. minute kada je isključen Mate Maleš nije dala snage splitskoj momčadi da bude ravnopravna kvalitetnijem domaćinu.

Miškovića zanima naslov

Od prve minute

Matjaž Kek, koji je “namirisao krv”, naredio je juriš u napad. Rijeka već dugo nije bila tako ofenzivno, Kek je u napad gurnuo Mateia, Bezjaka, Gavranovića i Balaja, bočnim igračima Ristovskom i Žuti naložio je stalne ulaske prema najprije, a Močinić i Maleš imali su biti osigurači ispred stopera i “loviti” Hajdukove igrače. Nakon poraza protiv Dinama Kek se našao na udaru kritika, njegov defenzivni stav ne odgovara milijunima koji se ulažu u Rijeku. Damira Miškovića ne zanimaju pobjede nad Interom ili Zagrebom, on je željan titule, željan je pobjeda nad Dinamom i Hajdukom. Riječke prigode redale su se iz minute u minutu, najveći nered Hajduku je radio Ristovski koji je u 8. minuti servirao “zicer Balaju, a u 12. minuti njegov je udarac Kalinić odbio u vratnicu. Balaj je i u 28. minuti promašio stopostotnu prigodu.

Kakva je to kanonada bila, Armada je pjevala, Kekova momčad plesala. U Matei je ubacio loptu, skočio je Samardžić, pucao, lopta je malo okrznula Jeffersona i vodi Rijeka - 1:0. Hajduk je bio u konopcima, brojna Torcida je navijala, al i slavila kad bi bijeli prešli centar. Nema dvojbi, možda nikada u povijesti riječkih gostovanja Hajduk nije bio tako “tanak” kao u ovoj utakmici. Bez Vlašića, Bencuna, Tudora, Sušića i Veleza nije se mogla ni očekivati drugačija predstava. Burić je imao na raspolaganju kompletnu zadnju liniju, ali prema naprijed su sve to bili mladi igrači i početnici.

Burić bez stranaca?

Jedino je Maloku bio igrač s nekakvim rejtingom, Roguljić, Juranović, Toma Bašić i Mastel. Ne može se reći da se nisu borili, ali nivo ovog Hajduk je sredina lige. Uostalom, od 18 igrača u zapisniku njih deset je imalo dosta nastupa za Hajduk 2. koji je u Trećoj ligi jug bio šesti... Čudi i Burićeva odluka da prekobrojni budu Arteaga i Radčenko. Napadački dvojac iz Venezuele i Ukrajine mjesečno prima po 7 tisuća eura i ne može biti u kadru za derbi s Rijekom u kojem Hajduk nema šest-sedam igrača.

Trener je odaslao jasnu poruku sportskom direktoru Goranu Vučeviću, kazao mu što misli o njegovim poslovima u prijelaznom roku.

Komentara 91

BU
buljanzeljko453
18:00 27.02.2016.

Igra na jedan gol trebalo biti vec najmanje 4: 0 za rijeku, hajduk nije katostrofalan nego jos I gore. ..opet ti suci. .

IN
Ineboimorejeplavo
18:23 27.02.2016.

ajmo Rijeka, gazi kmecavce kmeeee kmeeee kmeee kmeeeee kmeeee suci suci suci suci kmeee kmeeee kmeee kmeee ukraloooo ukralooo ukralooo suciiiii suciiii

AB
abendblatt
18:23 27.02.2016.

Sto ce sad reci Brbljic, a tek bubuljavi Ljubo i Vucevic, tko ih je ostetio??? pa ta Rijeka nema razumjevanja za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije