KLAKOČER ODLUČIO

Rijeka strogo kažnjena zbog incidenta na tribinama! Po džepu dobili Hajduk i Dinamo

Rijeka: Bakljada tijekom utakmice Rijeke i Hajduka
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
02.10.2024.
u 18:37

Uz Dinamo, Hajduk i Rijeku, kažnjenima se pridružio i Šibenik. Njihovi Funcuti su bakljadom klubu priskrbili kaznu od 1.8 tisuća eura

Završilo je osmo kolo Hrvatske nogometne lige. Uz povratak Dinama na pobjedničke staze nakon krize koja je rezultirala otpuštanjem Sergeja Jakirovića i debaklom protiv Slaven Belupa, obožavatelji nogometa imali su prilike gledati Jadranski derbi, rast forme Osijeka, dramatični susret Istre I Šibenika te neobičnu završnicu utakmice Gorice i Slaven Belupa. Naposljetku je odluku o kaznama klubovima donio disciplinski sudac HNL-a, Alan Klakočer.

"GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 8. kola Dinamo - Lokomotiva pripadnici domaće navijačke skupine (BBB), smješteni na sjevernoj tribini, u 1., 35., 44. i 54. minuti zapalili po jednu baklju, u 57. minuti šest baklji te od 64. do 67. minute četrnaest baklji i jednu bljeskalicu koja je bačena na prostor ispred tribine, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.400 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 8. kola Rijeka - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na južnoj tribini, zapalili u 9. minuti jednu baklju, u 71. minuti dvadeset baklji, od kojih su četiri bačene u teren za igru, što je uzrokovalo prekid utakmice u trajanju od dvije minute i u 76. minuti jednu baklju te su na južnoj tribini oštetili 54 sjedalice, zaštitnu ogradu, zaštitnu mrežu i led reklame, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5.000 eura

GALERIJA Jakirović ponosno gledao sina u Ligi prvaka. Uz njega Zajec, Marić i brojna poznata lica

Rijeka: Bakljada tijekom utakmice Rijeke i Hajduka
1/8

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 8. kola Rijeka - Hajduk domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini, u 23. minuti zapalili dvije baklje, u 32. minuti petnaest baklji, u 60. minuti trideset i pet baklji te je zbog gustog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od tri minute. Gostujući navijači smješteni na južnoj tribini zapalili su u 9. minuti jednu baklju, u 71. minuti dvadeset baklji od kojih su četiri bačene u teren za igru, što je uzrokovalo prekida utakmice u trajanju od dvije minute i u 76. minuti jednu baklju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 7.100 eura.

Kažnjava se i zato što su domaći navijači na sjevernoj tribini u 40. i 82. minuti skandirali “Ubij, ubij tovara“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 2.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 9.100 eura.

HNK Šibenik se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 8. kola Šibenik - Istra 1961 domaći navijači, Funcuti, u 65. minuti zapalili dva stroba i petnaest baklji koje su bačene u teren za igru, zbog čega je došlo do prekida igre u trajanju od jedne minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.800 eura."

VIDEO Za astronomsku cijenu prodaje se Mamićeva majica u kojoj je napravio nešto o čemu se priča i danas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije