ATP BRISBANE

Roddick i Štepanek za naslov

Andy Roddick
REUTERS
09.01.2010.
u 09:12

U finalu ATP turnira u Brisbaneu, koji se igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 372.500 dolara, igrat će prva dva nositelja Amerikanac Andy Roddick i Čeh Radek Štepanek.

Dok je branitelju prošlogodišnjeg naslova Štepaneku za pobjedu nad Francuzom Gaelom Monfilsom 6-2, 6-1 bilo potrebno tek sat vremena igre, Roddick je nakon dva sata i osam minuta igre preokrenuo meč protiv Berdycha i tako spriječio češki finale.

- Nisam osjećao da sam tako loše igrao u prvom setu, ali on je krenuo jako dobro. Najvažniji trenuci meča bili su za mene početkom drugog seta kada sam uspio zaustaviti njegov nalet – objasnio je Roddick nakon četvrte pobjede nad Berdychom u njihovom šestom međusbnom meču.

Štepanek je put do druge pobjede u petom međusobnom meču s Monfilsom bio olakšan budući je francuski tenisač imao uoči meča problema s desnim ramenom.

- Prije meča odlučio sam "ubiti" svoje rame. Sada me čeka deset dana boli. Možda ću morati apstinirati od tenisa dva ili tri dana, ali nadam se da će onda biti puno bolje – rekao je Monfils.

Štepanek (31), koji ove sezone igra svoju 15. sezonu na ATP Touru, imao je suosjećanja s Monfilsovim problemima.

- Svaki tenisač ima određenih problema svakoga tjedna, a iako je tek prvi tjedan sezone ljudi već trebaju liječničku pomoć – kazao je Čeh koji će protiv Roddicka pokušati doći do petog naslova u karijeri.

Štepanek je 12. igrač ATP ljestvice, a Roddick sedmi. Dosad su igrali međusobno šest puta, a puno uspješniji je Roddick s pet pobjeda. Na tvrdoj podlozi na kakvoj se igra u Brisbaneu susreli su se četiri puta, a Amerikanac koji je u lovu na svoj 28. naslov u karijeri, slavio je u tri navrata.

ATP Brisbane, polufinale:

Roddick (1) – Berdych (4) 1-6, 6-3, 6-4

Štepanek (2) – Monfils (3) 6-2, 6-1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije