64 GODINE

Rođendan Torcide: 'Ne bi bilo lipše čestitke, nego da nas Zdravko gleda iza zatvorske rešetke'

Torcida
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
28.10.2014.
u 13:51

Splitska Torcida osnovana je 28. listopada davne 1950. godine.

Najstarija navijačka skupina u Europi danas slavi svoj rođendan. Splitska Torcida osnovana je 28. listopada davne 1950. godine.

Osnovali su je splitski studenti uoči susreta sa Crvenom zvezdom u sezoni u kojoj je Hajduk osvojio prvenstvo Jugoslavije bez poraza.

Torcida u protekle 64 godine mnogo puta pokazala da se drži krilatice "i kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku". Bijelima posljednjih godina ne ide najbolje, no navijači su i dalje uz njih.

Primjerice, lani je u prosjeku na Poljudu u prvenstvu bilo gotovo 10 tisuća ljudi. Klub je nedavno kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja, ali je na utakmicu B momčad došlo četiri tisuće navijača.

Torcida je svoj rođendan na Facebooku obilježila fotografijom transparenta na kojem piše:

"Ne bi bilo lipše čestitke, nego da nas Zdravko gleda iza zatvorske rešetke."

>> Hajduk 2 gledalo dvostruko više gledatelja od Dinama

 
Ključne riječi

Komentara 14

Avatar petrolio
petrolio
14:17 28.10.2014.

ajme koji su to kompleksi pred dinamom i mamićem da se torcida ne bavi svojim klubom i njegovim predsjednikom čiju smjenu traži grad split zbog sve većih i većih dugova, nego se za svoj rođendan bave dinamom i mamićem?!??

R9
ronaldo 9
14:53 28.10.2014.

e jeste jadni,pa klub vam je u rasulu a vi se bavite Mamićem. Kompleks koji nikad nećete izliječiti

SA
santos008
15:21 28.10.2014.

Izgleda ce vas prije gledati iz zatvora Brbic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije