JAHTA OD POLA MILIJARDE EURA

Roman Abramovič u bijegu od sankcija svoje ogromno bogatstvo sklonio u naše susjedstvo

London: Nastavak suđenja Berezovsky - Abramovič
Foto: Jack Hill/NEWS SYNDICATION
1/6
13.03.2022.
u 09:50

Abramovič nije sjedio skrštenih ruku pa je tako jučer u Crnu Goru uplovila njegova ogromna jahta vrijedna više od pola milijarde eura.

Još uvijek formalnom vlasniku Chelseaja Romanu Abramoviću ne cvjetaju ruže nakon ruske agresije na Ukrajinu.

Britanska vlada uvela mu je teške sankcije zbog čega je prisiljen prodati klub na čijem je čelu od 2003. godine, a i zamrznuta mu je sva imovina.

No, Abramovič nije sjedio skrštenih ruku pa je tako jučer u Crnu Goru uplovila njegova ogromna jahta vrijedna više od pola milijarde eura.

Jahta od 140 metara uplovila je u luku Tivat nakon što je žurno napustila Barcelonu. Vjeruje se da je Abramovič tim potezom želio zaštiti svoju imovinu od sankcija. Crna Gora nije članica Europske unije pa na taj način ruski oligarh želi izbjeći sankcije EU-a.

- Ne smije biti slobodne zone za one koji podržavaju Putina i njegovu agresiju na Ukrajinu. Bit ćemo nemilosrdni - rekao je nedavno britanski premijer Boris Johnson.


 

Ključne riječi

Komentara 40

BE
bezvrijedanyugodinar
10:01 13.03.2022.

Sklonijo je, ali ne može se nikamo voziti

DU
Deleted user
10:03 13.03.2022.

Kaj nisu Crnogorci ušli u NATO? Neka oduzmu svim Rusima pod sankcijama imovinu....

PR
pravednik2
10:10 13.03.2022.

Sad vozi sa lijeve obale Tivatskog zaljeva na desnu i obratno. Glavno je da se vozi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije