hrvatska - srbija 7:13

Rudić: Srbija je bila tjelesno pripremljenija

Ratko Rudić
Goran Stanzl
01.08.2010.
u 21:40

Srbija je pobijedila Hrvatsku u finalu Svjetskog kupa vaterpolista u rumunjskoj Oradei (13:7). Prvu četvrtinu Srbi su dobili 4:0.

Nitko se od naših nije baš previše istaknuo a sve nade da ćemo u Oradei slušati hrvatsku himnu iscurile su kroz dvije rupe u hrvatskom sastavu koje su činili Pavić i Buljubašić. U cijeloj utakmici Pavić je obranio samo dva udarca i doista nije jasno zašto ga Rudić nije zamijenio Brzicom.

Utakmica je počela da ne može gore. Našima ništa nije polazilo za rukom, promašili su čak i tri napada s igračem više, Soro im je obranio tri lopte, pa je Srbija dobila prvu četvrtinu s 4:0. Srbi su u 22. minuti poveli sa 10:4, naši su bili sve nervozniji, pa nikakav preokret nije niti najavljen. Unatoč porazu, u našem taboru nisu bili nezadovoljni.

- Ovo je bila jedna utakmica previše. Do izražaja je došla bolja tjelesna pripremljenost srpskih vaterpolista. No, zadovoljan sam koliko smo postigli, s obzirom na to koliko smo malo bili skupa - rekao je izbornik Ratko Rudić.

Svi se nadaju nastavku niza: bronca u Nišu, srebro u Oradei, zlato u Zagrebu! Do EP-a ćemo u tjelesnoj spremi valjda stići i te Srbe koji uvijek počnu s pripremama prije od nas.

Srbi su tako poveli čak sa 11:6, naši su bili sve nervozniji (s pravom zamjene su isključeni Burić i Dobud), pa nikakav preokret nije niti najavljen. Unatoč porazu, u našem taboru nije nisu bili nezadovoljni postignutim u Oradei.

- Imamo doista odličnu reprezentaciju, s puno mladih kvalitetnih igrača. Vidio sam da među igračima vlada veliko zajedništvo, svi su posvećeni istom cilju i zato očekujem da ćemo se boriti za zlato i u Zagrebu, ali tamo bez mene jer se za koji dan moram pridružiti svom klubu, Jadranu iz Herceg Novoga - kazao je Rudićev pomoćnik u Nišu i Oradei Ivica Tucak.

I u finalu smo na svojoj strani imali nekolicinu domaćih navijača. Hrvatsku je u majici naše nogometne repezentacije među ostalima bodrio i Ioan Sugiu, stanovnik Oradee koji je prije dvije godine ljetovao u Hrvatskoj.

- S prijateljima sam boravio u Rovinju i Poreču te posjetio Brijune. Bilo nam je prekrasno pa sljedeće godine želimo opet posjetiti Hrvatsku. Ovaj put nikako ne želimo zaobići Plitvice - kazao je simpatični Sugiu.

U utakmici za broncu Španjolci su imali više svježine i pobijedili su Amerikance s 12:8. U susretu za peto mjesto Rumunji su svladali Australce s 9:5.

Hrvatska - Srbija 7:13 (0:4, 3:2, 3:5, 1:2)

Plivalište I. Alexandrescua. Gledatelja 1200. Suci: Goldenberg (SAD) i Koganov (Aze)

Isključenje s pravom zamjene: Burić (17.), Dobud (20.).
Treća pogreška: Bušlje (24.), D. Pijetlović (28).
Igrač više: Hrvatska 12-4, Srbija 10-8.
Peterci: Hrvatska 1-1 - Srbija -

HRVATSKA: Brzica, Burić, Bošković, Dobud, Joković, Karač 1, Muslim, Bušlje 2, Sukno 3 (1), Barač 1, Hinić, Buljubašić, Pavić (2 obrane).
Izbornik: Ratko Rudić

SRBIJA: Soro (8 obrana), Avramović, Gocić 3, Udovičić 3, Vapenski, D. Pijetlović 2, Nikić, Aleksić, Miličić, Filipović 3, Prlainović, Mitrović 2, G. Pijetlović.
Izbornik: Dejan Udovičić

Komentara 79

TO
toniiii
19:28 01.08.2010.

jeli netko zna mozda koliko ima makedonaca mislim čistih kad odbijemo 30% srba i 50% albanaca....a ostalo....

LI
linder
18:34 01.08.2010.

ovdije pisu samo srbi koliko zale za LIJEPOM HRVATSKOM... BOG i HRVATI KO NIJE NEKA PATI

IV
ivoandric
18:50 01.08.2010.

Komentar sa B92: Znate ono kada slusate radio i cujete neku pesmu, pa je pevate ceo dan, nemozete nikako da je izbijete iz glave? Pitam se, koliko hrvatskih vaterpolista u ovom trenutku peva \"Boze Pravde\"? Jadni oni, garantovano su zaboravilii reci njihove himne. Svaka cast Srbi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije