pet teških

Rukometaši na OI u skupini s Danskom i Srbijom

\'15.04.2012., Zagreb, Kutija sibica - Slavko Goluza odradio je svoj prvi trening kao novi trener RK Croatia osiguranje Zagreb. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoic/PIXSELL
30.05.2012.
u 22:49

Izabranice Vladimira Canjuge u lakškoj su, pak, skupini jer se mogu ravnopravno nadmetati s Brazilom i Angolom, Velika Britanija nije opasna, dok nas težak posao očekuje protiv Crnogorki i Ruskinja.

U Londonu je održan ždrijeb skupina rukometnih turnira na Olimpijskim igrama 2012. godine. Muška reprezentacija igrat će u skupini s finalistima europskog prvenstva, Danskom i Srbijom, sa starim znancima Mađarima i Španjolcima, te s brzim rukometašima Južne Koreje.

 - Moramo tempirati formu za početak turnira jer igramo s Danskom i Španjolskom. Skupina je takva da će to biti pet teških utakmica. No, važno je plasirati se u četvrfinale i tu najvažniju utakmicu na turniru i pobijediti - rekao je izbornik Slavko Goluža.

Bit će prilika da u Londonu uzvratite Srbiji za poraz u polufinalu EP-a?

 - Ne razmišljam o njima. To je još jako, jako daleko - istaknuo je Goluža.

Rukometašima će biti barem lakše u četvrtfinalu ukoliko izbjegnu Francusku.

Izabranice Vladimira Canjuge  u lakškoj su, pak, skupini jer se mogu ravnopravno nadmetati s Brazilom i Angolom, Velika Britanija nije opasna, dok nas težak posao očekuje protiv Crnogorki i Ruskinja.

 - Htio sam Norvešku u skupini kako bi smo ih izbjegli kasnije, želja mi se nije ispunila. No, moram reći da sam zadovoljan - istaknuo je Canjuga.

Naše rukometašice su u 5. kolu kvalifikacija za EP ostvarile i petu pobjedu. Pobijeđena je Italija u gostima sa  34:12. Najefikasnije su bile Jovetić sa devet, te Pušić sa sedam, dok su vratarke Grubišić (12) i Žderić (11) sakupile 23 obrane.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije