Potpora s tribina

Rumunji sa šahovnicom navijali za Hrvatsku

Vaterpolo
AFP
31.07.2010.
u 11:01

Nemalo smo se iznenadili kad smo na utakmici između Hrvatske i SAD-a u Oradei u gledalištu vidjeli hrvatsku skupinu navijača.

– Moja obitelj, suprug, dvoje djece i ja, ljetovali smo ove godine u Hrvatskoj i doista nam je bilo lijepo. Sad smo vidjeli da Hrvatska igra u Oradei i željeli smo podržati vašu reprezentaciju. Na Krku smo kupili ručnik u bojama hrvatske zastave i sad smo ga ponijeli na utakmicu, a prije toga su djeca dobila autograme od nekih vaših igrača – smijući se ispričala nam je gospođa Romana Lucescu iz Oradee.

Obično se za sportaše kaže da su najbolji promicatelji Hrvatske i njezina turizma a sad smo vidjeli kako i turizam može pomoći hrvatskim sportašima.

Polufinale na Svjetskom kupu u Oradei 13. je ulazak hrvatske vaterpolske reprezentacije među četiri najbolje vrste na velikim natjecanjima. Hrvatska je prije toga samostalno nastupila na 23 velika natjecanja i 12 puta igrala polufinale, ali je osvojila samo pet medalja.

Uspješni smo bili na dva EP-a (srebro u Firenci 1999. i Kranju 2003.), jednim OI (srebro u Atlanti 1996.) te na dva SP-a (zlato u Melbourneu 1997. i bronca u Rimu 1999.).

Prisjetimo se i sedam drvenih medalja: dvije na SP-u (Rim 1994. i Montreal 2005.), četiri na EP-u (Beč 1995., Sevilla 1997., Budimpešta 2001. i Malaga 2008.) i jedna u Svjetskom kupu (Budimpešta 2006.). Nadajmo se da će se u Oradei statistika pomaknuti u korist osvojenih odličja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije