pozvao na homogenizaciju

Runje: Ništa još nije propalo

Vedran Runje
Goran Stanzl | VLM
04.10.2009.
u 12:45

Hrvatski reprezentativni vratar u redovima Lensa Vedran Runje (33) pozvao je svoje suigrače da se homogeniziraju uoči nastavka sezone.

U subotnjem dvoboju 8. kola Le Championnata Lens je poražen na svom Felix Bollaert stadionu 2-0 od Lyona, te je tako doživio drugi uzastopni poraz, četvrti ukupno ove sezone.

Lens je štoviše u posljednje dvije prvenstvene utakmice propustio postići gol, a posljednji je put slavio još u 3. kolu 23. kolovoza na gostovanju kod Grenoblea (2-1).

Ipak, hrvatski vratar smatra da nema mjesta panici.

- Izgubili smo od bolje momčadi. Ali ništa sada nije propalo. Moramo popraviti našu igru, držati se zajedno i ne odustajati. Sezona je tek počela – rekao je Runje, čija se momčad nakon osam kola nalazi na 16. mjestu na ljestvici s osam osvojenih bodova.

Pariški sportski dnevnik L'Equipe ocijenio je vratara hrvatske nogometne reprezentacije Vedrana Runju s peticom u domaćem porazu njegovog Lensa od Lyona s 2-0 u 8. kolu Le Championnata...

L'Equipeovi novinari tradicionalno nogometaše ocijenjuju s nižim ocjenama od prosjeka na koji smo navikli u Hrvatskoj ili, recimo, Engleskoj, pa je tako Runje dobio jednu od boljih, ili manje loših ocjena u svojoj momčadi. Naime, četvorica Lensovih nogometaša dobili su četvorke, a dvojica i ocjenu 3. Bosanski reprezentativac Miralem Pjanić dobio je najlošiju ocjenu u Lyonu, četvorku.

Lyon je ovom pobjedom preskočio na vrhu ljestvice aktualnog prvaka Bordeauxa, koji je pretrpio prvi poraz ove sezone, izgubivši na gostovanju kod St. Ettienea s 3-1. Bio je to prvi neuspjeh momčadi koju vodi Laurent Blanc nakon 22 utakmice bez poraza, računajući i prošlo prvenstvo.

Gregory Sertic, francuski nogometaš hrvatskog porijekla, igrao je u Bordeauxu do 73. minute kada ga je zamijenio Wendel. Za svoju je predstavu od novinara L'Equipea dobio slabu četvorku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije