u Londonu i Manchesteru igraju se dva derbija

S Lukom na Liverpool, vraća se Gerrard

luka modrić
PA/Pixsell
18.09.2011.
u 11:29

- Fernando Torres veliki je igrač i nije zaboravio igrati nogomet. Samo je pitanje vremena kad će opet početi zabijati golove – rekao je Španjolac Juan Mata, ovoljetno pojačanje Chelseaja.

Nakon što je šarena momčad donijela bod iz Soluna u Europskoj ligi, Tottenham će u derbiju protiv Liverpoola zaigrati u najjačem sastavu. Dakle, u udarnu se postavu sigurno vraća Luka Modrić, vidjet ćemo hoće li Harry Redknapp dati priliku i Kranjčaru...

– Naravno da mi je okršaj s Liverpoolom važniji od utakmice s PAOK-om, logično je stoga da sam odmarao neke igrače. Uostalom, u svlačionici imam više od 20 nogometaša, svi oni nose dres Tottenhama – objašnjavao je Redknapp.

Liverpool je, pak, bez svog ozlijeđenog kapetana Stevena Gerrarda od ožujka, a nakon pola godine najbolji igrač “redsa” trebao bi se vratiti na travnjak baš u nedjelju na White Hart Laneu! Menadžer Liverpoola Kenny Dalglish kaže:

– Ne mogu jamčiti da će Steven igrati, ali sigurno je da svi željno čekamo njegov povratak! S Gerrardom smo neusporedivo jači, trebat će mu vremena da dosegne vrhunsku formu, ali njegova sama pojava na terenu čini momčad snažnijom i daje dečkima još samopouzdanja – kaže Dalglish.

U drugom derbiju kola, na Old Traffordu će Manchester United dočekati Chelsea. Oba su kluba iz Manchestera sjajno startala (četiri utakmice – četiri pobjede!), pa novinari najavljuju da će United i City biti u “mrtvoj utrci” za naslov. Tako ne misli menadžer Uniteda sir Alex Ferguson:

– U posljednjih sedam godina svaka naša utakmica s Chelseajem bila je iznimno neizvjesna, presuđivao je obično jedan gol. Tešku utakmicu očekujem i u nedjelju, Chelsea je iskusan i jak, nitko ga ne smije podcijeniti. I Chelsea će se do kraja boriti za naslov, uopće ne sumnjajte u to – smatra Ferguson.

Ni Chelsea još ne zna za poraz u Premierligi, upisao je tri pobjede i remi. A menadžer Andre Villas-Boas kaže:

– Bit će to izvrsna utakmica! Obje su momčadi jake i silno motivirane i vjerujem da će na terenu pokazati vrhunski nogomet. Istina, gdjekad uoči derbija imamo velika očekivanja, a dobijemo dosadnu, taktičku utakmicu. Ali, to nije dio kulture engleskog nogometa, ovdje je svaka utakmica ispunjena emocijama, nema mjesta hladnoj taktici – kaže Villas-Boas, koji dvoji hoće li u vrhu napada početi Fernando Torres ili Nicolas Anelka.

Ključne riječi

Komentara 2

CP
copy paste
15:54 18.09.2011.

kakvu golčinu je modrić zavuko,to je strašno.i igra odlično.

CP
copy paste
16:26 18.09.2011.

4-0 za totenham.liverpool odigro katastrofalno.nisu suvislu akciju odigrali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije