NOGOMET - ZAGREB

Sa Zagrebom u Ligu prvaka

29.12.2001.
u 00:00

ZAGREB - Jučer je, prije puta u Slavonski Brod, Edin Mujčin (rođen 14. siječnja 1970. u Kolibama Gornjim, pokraj Bosanskog Broda) svratio u Kranjčevićevu ulicu, gdje je u "Zagrebačkim bijelima" razgovarao sa Zagrebovim direktorom Dragom Marićem.

-Ostajem do ljeta u Japanu, u Jeff Unitedu iz Ichihare, grada udaljenog sat vremena vožnje od Tokija - rekao je nekadašnji Dinamov razigravač, koji se nogometom počeo baviti u Poletu iz Bosanskog Broda, a prije dolaska u Maksimir četiri je godine, od 1992. do 1996., igrao u slavonskobrodskoj Marsoniji.

- Za Edinov prijelaz iz Marsonije u Dinamu silno se zalagao tadašnji trener "plavih" Zlatko Cico Kranjčar - otkrio je Robert Marić, nekadašnji Mujčinov suigrač u Marsoniji, danas ugostitelj u Kranjčevićevoj ulici i veliki prijatelj i podupiratelj zagrebaša.

- Onda, Edo, hoćete li doći u Zagreb?

- Možda na ljeto, sve je otvoreno. Nema dvojbe da je izazov igrati upravo za Zagreb - otpovrnuo je Mujčin i zatim dodao:

- Zagreb je stekao lijepu bodovnu prednost i doista je u prilici da osvoji naslov prvaka. Jako je važno što je i za proljetni nastavak zadržao sadašnju momčad, što nitko nije otišao.

Kakav je japanski nogomet?

- U tamošnjoj profesionalnoj ligi, koja postoji nešto više od jednoga desetljeća, mnogo je stranaca, mahom Brazilaca, a i treneri su uglavnom stranci. Japanski su nogometaši dobri tehničari i nadasve brzi, lošiji su samo u taktičkom pogledu. No Japanci su narod koji je spreman učiti...

- A vaš Jeff United?

Sa mnom igra slovenski reprezentativac Željko Milinović, a upravo ovih dana Slovak Jozef Vengloš postao je naš novi trener.

Onaj Vengloš koji je vodio Celtic u kvalifikacijskim susretima s Dinamom za ulazak u Ligu prvaka. Tada su dinamovci, s trenerom Kranjčarom na klupi i Mujčinom u jedanaestorici, nadigrali škotski sastav i ušli u najzvučnije europsko natjecanje.

- Mi u Dinamu bili smo dobra klapa, a u Europi nikoga se nismo bojali. Čujem da je i u Zagrebu ozračje izvanredno...

- Lako biste se, dakle, snašli među "bijelima"?

- Naravno, pa poznajem sve igrače.

- Tko će im biti najveći suparnici u proljetnom prvenstvenom nastavku?

- Hajduk i Varteks, a i Dinamo je uvijek Dinamo - zaključio je Mujčin i, onako usput, pokazao iskaznicu na japanskom.

- Ali, pogledaj, u gornjem kutu latiničnim slovima piše Kolibe Gornje - dobacio je netko od radoznalaca.

- Vidimo se - priklopio je na kraju Mujčin. Na japanskom... (B. V.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije