NASLIJEDIO VULIĆA

Sablić preuzeo Split: Cilj je izboriti Europu

Sablić
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
13.05.2013.
u 20:33

- Imao sam zadovoljstvo i sreću što sam svoje prvo trenersko iskustvo stjecao uz trenera kao što je Zoran Vulić. Veliki igrač, jako trenersko ime i nogometna enciklopedija - rekao je Sablić.

Goran Sablić preuzet će momčad Splita u preostala dva kola HNL-a. Sablić je do sad bio član stručnog stožera prve momčadi, a na mjestu trenera će zamijeniti Zorana Vulića. Ostatak stručnog stožera ostaje nepromijenjen.

Prije popodnevnog treninga predsjednik kluba Slaven Žužul podijelio je tu odluku s igračima i stručnim stožerom te ih sve pozvao na rad i ozbiljnost.

- Imao sam zadovoljstvo i sreću što sam svoje prvo trenersko iskustvo stjecao uz trenera kao što je Zoran Vulić. Veliki igrač, jako trenersko ime i nogometna enciklopedija. Ovim putem mu se zahvaljujem na znanju i iskustvu koje je ovih osam mjeseci nesebično dijelio sa mnom - rekao je Sablić.

Hoće li voditi momčad i nakon što završi prvenstvo?

- Razgovarali smo isključivo o završetku ove sezone. Cilj je dohvatiti Europu, a uprava je procijenila da sam ja u ovako kratkom roku najbolje rješenje. Sad smo u potpunosti usmjereni na Istru i Zadar o lipnju ne razmišljamo.

Sablić je bez pregovora prihvatio posao.

- Ovaj klub dao mi je šansu da se razvijam kao trener. Bez dana iskustva, otvorili su mi vrata, učinili me dijelom stručnog stožera i ja se osjećam dužnim, a i odgovornim da pomognem da ovu sezonu privedemo kraju na što bolji način. Ciljevi su jasni, rezultatski imperativ je tu. Bez obzira na poraz od Dinama i smjenu trenera tablica uopće ne izgleda loše. Svjesni smo teških utakmica koje su pred nama, ali sve držimo u svojim rukama. Puno smo radili ovu sezonu i vjerujem da imamo snagu za ostvariti ambicije kluba.

>> Vulić: Žužul bi trebao biti predsjednik Hajduka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije