POZITIVAN NA COVID-19

Sad je i službeno, trostruki olimpijski prvak morao je odustati od natjecanja

05.02.2022.
u 09:45

Frenzel (33) je osvojio je dva olimpijska zlata na Olimpijskim igrama 2018. (mala skakaonica i 10 km pojedinačno i mala skakaonica/ekipno) i broncu u trećoj disciplini (velika skakaonica/pojedinačno).

Nijemac Eric Frenzel, trostruki olimpijski prvak u nordijskoj kombinaciji koji je bio pozitivan na Covid-2019 po dolasku u Peking, morao je odustati od prvog natjecanja na Olimpijskim igrama u Pekingu zakazanog za srijedu, objavila je njemačka delegacija u subotu.

Njegov sunarodnjak Terence Weber također mora odustati od natjecanja koje se održava u Zhangjiakouu. Obojica su bili pozitivni na Covid-19 u četvrtak po dolasku u Peking i dio su grupe od šest članova njemačke delegacije koji su bili pozitivni pri dolasku.

Frenzel i Weber izolirani su od prvog pozitivnog testa i nitko se oko njih ne smatra "kontaktom", objavio je Njemački olimpijski odbor.

Frenzel (33) je osvojio je dva olimpijska zlata na Olimpijskim igrama 2018. (mala skakaonica i 10 km pojedinačno i mala skakaonica/ekipno) i broncu u trećoj disciplini (velika skakaonica/pojedinačno).

Sa Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 2010. ima broncu u timskom natjecanju, a na ZOI u Sočiju 2014. osvaja prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini mala skakaonica i srebro u timskom natjecanju.

Prema zdravstvenom protokolu organizatora Olimpijskih igara Frenzel i Weber će za izlazak iz izolacije i mogućnost sudjelovanja u drugim natjecanjima, posebice na velikoj skakaonici 15. veljače, morati imati dva negativna PCR testa, napravljena u razmaku od najmanje 24 sata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije