počelo je, počelo

Sad živimo nogomet: Hrvatska igra na stadionu koji je ugostio spektakularno otvorenje

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Ecuador
Matthew Childs/REUTERS
21.11.2022.
u 07:30

Prva utakmica jučer je odigrana na stadionu na kojem Hrvatska igra protiv Maroka

Sljedećih gotovo mjesec dana na TV ekranima prevladavat će zelena boja, gledat ćemo travnjake iz Katara i najbolje svjetske reprezentacije i nadati se da će ćemo do samog kraja do tog 18. prosinca zdušno pratiti i Hrvatsku. Jučer je krenula lopta s centra, odigrana je prva utakmica na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

I taj prvi dan zapravo je specifičan, imali smo to službeno otvaranje i samo jednu utakmicu. A već od danas pa do završetaka igranja po skupinama gledat ćemo četiri utakmice dnevno, pa tko izdrži u tom nogometnom maratonu.

>> VIDEO: Katastrofa za Francusku! Karim Benzema propušta Svjetsko prvenstvo zbog ozljede

Nekako je sve to brzo došlo. Razlog je taj neuobičajeni termin Svjetskog prvenstva, jer još do jučer smo gledali što rade naši nogometni klubovi u HNL-u, gledali smo utakmice Lige prvaka, a sad ćemo sve te igrače gledati na Svjetskom prvenstvu. Ovaj put nije bilo onog dugog iščekivanja, dugih priprema kakve su bile tijekom ljetnih mjeseci kad se Svjetsko prvenstvo igralo u "normalnom" terminu.

Možda će i zbog toga biti posebno zanimljivo, iako su neki igrači prilično umorni jer su imali jako nabijenu sezonu, ipak nije riječ o tako velikom umoru ili zasićenju kao kad završi proljetna sezona, tad su neki igrači na okupljanja dolazili s godišnjih odmora, neki s napornih završnica sezone u svojim klubovima. Zapravo bi sad svi trebali biti u naponu forme i to može jamčiti jako dobar nogomet.

Doduše, vidjet ćemo kako će se tko prilagoditi uvjetima u Kataru, treniranju po velikoj vrućini pa igranju na vjerojatno rashlađenim stadionima. Prvu utakmicu gledali smo jučer na otvaranju prvenstva, domaćin Katar otvorio je SP utakmicom s Ekvadorom na stadionu Al Bayt s kapacitetom od 60.000 mjesta.

Ne bi to bilo posebno važno, no nama ipak jest jer će Hrvatska u srijedu baš na tom stadionu, koji je od središta Dohe udaljen manje od 50 kilometara, krenuti u obranu svog srebra sa SP-a u Rusiji. Doduše, u malo "čudnom" terminu od 11 sati (13 sati po lokalnom vremenu).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije