Tenisko finale

Sada ili nikada za Novaka Đokovića: S 37 godina stigao na korak od sna

Exhibition Match - Novak Djokovic v Carlos Alcaraz
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
1/5
04.08.2024.
u 07:00

Novak Đoković je sada s 37 godina ostvario svoj najbolji rezultat na Olimpijskim igrama u karijeri. On je najtrofejniji tenisač s 24 Grand Slam naslova, a sad je na korak do osvajanja olimpijskog zlata. U Pekingu 2008. osvojio je broncu, u Londonu 2012. i Tokiju 2016. gubio mečeve za istu medalju, dok je na OI u Riju 2016. izgubio u 1. kolu.

Srpski tenisač Novak Đoković izborio je svoje prvo finale na Olimpijskim igrama. U Parizu će ga danas, u posljednjem meču na središnjem terenu, čekati Španjolac Carlos Alcaraz.

Nole je u polufinalu pobijedio Talijana Lorenza Musettija sa 6:4, 6:2, dok je Carlos bio bolji od Kanađanina Félixa Auger-Aliassimea sa 6:1, 6:1.

Sve se to svelo na još jedno veliko tenisko finale, sraz koji je svima dobro poznat – ova dvojica tenisača jako se dobro poznaju jer trenutačno i tresu muški teniski svijet.

Ovaj finalni obračun bit će njihov sedmi međusobni dvoboj, a u dosadašnjih šest rezultat je izjednačen, 3:3.Podsjetimo, Alcaraz je pobijedio Đokovića u posljednja dva finala Wimbledona (2023. i 2024.), igrač je to koji ima 21 godinu i trenutačno je u formi života, a nije na odmet i reći kao je ove godine slavio i na Roland Garrosu.

No, Đoković je klasa za sebe, a motivacija mu nije nikad bila veća jer olimpijska kolajna je jedini veliki trofej koji mu nedostaje u već ionako veličanstvenoj karijeri.

– Dugo sam sanjao borbu za najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama u bojama Srbije. Velika je čast i privilegij što predstavljam našu zemlju! Srbija će imati medalju u nedjelju – napisao je Đoković na svom Instagram profilu.

Inače, Novak Đoković je sada s 37 godina ostvario svoj najbolji rezultat na Olimpijskim igrama u karijeri. On je najtrofejniji tenisač s 24 Grand Slam naslova, a sad je na korak do osvajanja olimpijskog zlata. U Pekingu 2008. osvojio je broncu, u Londonu 2012. i Tokiju 2016. gubio mečeve za istu medalju, dok je na OI u Riju 2016. izgubio u 1. kolu.

Za Đokovića je ovaj meč protiv Alcaraza – sada ili nikada! Dodajmo da su njih dvojica na zemlji međusobno igrala dva puta do sada, u polufinala Madrida 2022. slavio je Alcaraz, u polufinalu Roland Garrosa 2023. Đoković.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Exhibition Match - Novak Djokovic v Carlos Alcaraz
1/61
 

Komentara 6

Avatar CUBE
CUBE
15:52 04.08.2024.

Idemo Alkaraz, još jedno brisanje patosa Đokanom

Avatar CUBE
CUBE
16:24 04.08.2024.

Svakome po jedan nedosanjani san, Đokanu olimpijsko zlato nama linija Kalovac- Kalobag - Vilovitica

PO
Poletarac101
17:15 04.08.2024.

Fenomenalan meč🙌Đoković je odigrao danas vrhunski (sve ga je išlo,pogotovo serva)i zasluženo pobijedio.Respekt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije