IZBORILA FINALE

Đoković se oglasio nakon Donninog meča. Evo kako je pobjedu komentirao srpski as

Donna Vekić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/13
02.08.2024.
u 20:44

Ovim je uspjehom postala je prva hrvatska tenisačica s olimpijskom medaljom. Hrvatski tenisači su ukupno uzeli tri olimpijske medalje, ali ovo će biti najviše odličje u pojedinačnom tenisu. Pitanje je samo hoće li biti srebrnog ili zlatnog sjaja

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (28) plasirala se u finale olimpijskog turnira u Parizu koji se igra na terenima Roland Garrosa te tako osigurala najmanje srebrnu medalju, ona je u polufinalu uvjerljivo sa 6-4, 6-0 svladala Slovakinju Annu Karolinu Schmiedlovu za sat i pet minuta igre.

Donna Vekić plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu
1/13

Vekić će u subotu u finalu igrati protiv Kineskinje Qinwen Zheng koja je ranije u četvrtak u prvom polufinalu iznenadila prvu igračicu svijeta i četverostruku pobjednicu Roland Garrosa Poljakinju Igu Swiatek sa 6-2, 7-5. Tom je pobjedom Vekić postala prva hrvatska tenisačica koja će uzeti olimpijsku medalju.

Foto: Novak Đoković Instagram

Nakon svega se putem Instagram storija oglasio i Novak Đoković koji se također natječe na olimpijskom teniskom turniru. Objavio je Donninu sliku s meča i napisao "Dona", uz emotikone ruku koje plješću. 

Ovim je uspjehom postala je prva hrvatska tenisačica s olimpijskom medaljom. Hrvatski tenisači su ukupno uzeli tri olimpijske medalje. Jedno zlato su uzeli Nikola Mektić i Mate Pavić u Tokiju 2021. godine. Srebrni su bili Marin Čilić i Ivan Dodig. Goran Ivanišević je u Barceloni 1992. uzeo broncu samostalno i u paru s Goranom Prpićem. Mario Ančić i Ivan Ljubičić su uzeli broncu u Ateni 2004. godine.

Komentara 1

BL
blekpanther
08:57 03.08.2024.

Neka čudna računica, Mektić-Pavić zlato, Ljubičić- Ančić bronca, Dodig- Čilić srebro, Ivanišević- Bronza, Ivanišević - Prpić bronza i sad Vekić ( srebro ili zlato) a tri medalje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije