Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjela ovoljetna premijera

Šarić: Neki od nas nisu igrali po dva mjeseca i ovo je dobro za prvu utakmicu

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/10
23.06.2024.
u 20:49

Uz dvostruko-dvoznamenkasti učinak centra Zupca (19 koševa, 10 skokova) i kvalitetne role Hezonje (15 koševa, 7 asista), razigravača Kapuste (9 koševa, 6 asista) i kapetana Šarića (10 koševa) Hrvatska je nadjačala Poljsku (82:68)

U prvoj pripremnoj utakmici za nastup na olimpijskom kvalifikacijskom turniru odigranoj u Opatiji, hrvatska muška košarkaška reprezentacija pobijedila je Poljsku (82:68) što će zacijelo pridonijeti radnoj atmosferi u nastavku priprema.

Nakon čak pet izgubljenih lopti u prvoj četvrtini (uglavnom iz pokušaja dodavanja igraču u reketu), naši su taj dio igra stabilizirali ali nisu bili dovoljno efikasni da na veliki odmor odu s prednošću (34:35).

U prvih 20 minuta najbolji hrvatski pojedinci bili su centar Zubac i krilo Hezonja, obojica sa o 10 koševa, a u nastavku se trgnuo i Šarić pa su naši uz njegove i Kapustine koševe poveli s 50:44. No, baš kao i Šarić, koji je tri prekršaja zaradio već u prvom poluvremenu, i Zubac se brzo opteretio prekršajima pa je izbornik morao povesti računa i o tome.

Ipak, baš u tom razdoblju Hezonja zabija tricu a Šarić bacanja pa Hrvatska u 28. minuti prvi put odlazi na dvoznamenkastu prednost (58:47) no ona je bila kratkog vijeka. Naime, Michalak zabija dvije trice zaredom za 58:53 pa Sesar zove minutu odmora da konsolidira obranu. U tome i uspijeva pa se na drugi mali odmor odlazi s hrvatskom prednošću od devet koševa (64:55).

A u posljednji kvartal susreta Poljaci su ušli i bez svog najvišeg igrača Aleksandra Balcerowskog (217 cm) koji je ostao na klupi zbog pet prekršaja. Smith zabija četiri koša a nadovezuje se i Hezonja pa Hrvatska u 32. minuti odlazi na "plus 15" (70:55). A da naši u tim trenucima nisu izgubili tri lopte pitanje pobjednika već tada bi bilo riješeno a ovako smo na pečaćenje pobjede trebali ipak malo pričekati. A pričekalo se to Kapustina polaganja i Krušlinove trice iz tranzicije te Nakićevih koševa za 80:60 na ulasku u 38. minutu.

Za preostalo vrijeme, kad je Sesar povukao na klupu svoje udarne snage, Poljaci su uspjeli ublažiti poraz u utakmici nakon koje je hrvatski kapetan Šarić kazao:

- Ušli smo tvrdo u utakmicu, izgledalo je neuštimano, no kako je utakmica tekla pohvatali smo konce, dobili osjećaj za igru. Neki od nas nisu igrali po dva-tri mjeseca pa je neki početak i u redu. Odličnom participacijom s klupe zasluženo smo dobili.

Najbolji igrač utakmice Ivica Zubac (19 koševa, 10 skokova) ovako je sabrao svoje dojmove:

- Trenirali smo dobro sedam dana no drugačije je kada kreneš igrati utakmice. Trebalo nam je da uđemo u ritam, ima tu još posla. Trebao nam je ovakav suparnik, koji je agresivan, koji je fizički snažan, koja udara, da se već u početku naviknemo na taj stil igre i da spremni otputujemo na kvalifikacijski turnir u Grčku.

Zadovoljstvo s ovoljetnom premijerom skrivao nije niti hrvatski izbornik Josip Sesar:

- S obzirom na intenzitet rada koji je za nama, dečki su još uvijek teških nogu što se vidjelo najbolje po tome koliko im je trebalo da uđu u tu utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo bitno ne dozvoliti im da nam pobjegnu a u drugom poluvremenu je bilo samo pitanje vremena kada ćemo se značajnije odvojiti. A to se dogodilo kada smo se mi rastrčali, kada smo podigli razinu intenziteta. Utakmicu smo relativno lagano priveli kraju no fokus ionako nije bio na ovaj susret neko na neke taktičke stvari koje pripremamo i još je puno posla pred nama za napraviti. Vjerujem da ćemo u ova dva dana doraditi neke stvari i da ćemo u srijedu protiv Brazila izgledati još bolje.

Manje zadovoljan pak bio je poljski izbornik, hrvatski stručnjak Igor Miličić:

- Mi smo tri četvrtine odigrali solidno nakon čega smo ušli u probleme s faulima. Taktički smo neke situacije odradili solidno a neke hrvatske igrače uspoređivali smo s igračima Bahama za koje se pripremamo. Par situacija nam je pobjeglo no ukupno gledano ja sam zadovoljan.

Kod Poljaka najviše su  zabili šuter Michalak (15 koševa, tri trice) i centar Balcerowski (13 koševa, 8 skokova) a koševe za Hrvatsku postigli su: Zubac 19 (10 skokova), Hezonja 15 (7 asista), Šarić 10, Kapusta 9 (6 asista), Smith 6, D. Drežnjak 6, Radovčić 5, Krušlin 4, M. Drežnjak 3, Nakić 3 i Branković 2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije