TVRDI LIJEČNIK:

Schumachera su nakon nesreće prebacili u pogrešnu bolnicu?

Michael Schumacher
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
27.03.2014.
u 10:54

Dr. Gary Hartstein (58), čovjek blizak Michaelu Schumacheru (45), koji je osam godina bio službeni šef liječnika Formule 1, tvrdi da je Schumi neposredno nakon nesreće prevezen u pogrešnu bolnicu!

Tišina na petom katu Sveučilišne bolnice u Grenobleu traje 89. dan, a službenih vijesti koje stižu s odjela intenzivne njege nema dugo. Stanje Michaela Schumachera nakon nesreće na skijanju u francuskim Alpama potkraj prosinca prošle godine nepromijenjeno je, a prema njemačkim izvorima, liječnici su nedavno obavijestili njegovu suprugu Corinnu da ga samo čudo može probuditi.

Dr. Gary Hartstein (58), čovjek blizak Michaelu Schumacheru (45), koji je osam godina bio službeni šef liječnika Formule 1, tvrdi da je Schumi neposredno nakon nesreće prevezen u pogrešnu bolnicu!

– Time su se izgubili vitalni sati u kojima su ga mogli spasiti. Naime, trebao je odmah biti prebačen kod specijalista za mozak, a ne u lokalnu kliniku. Pacijenti koji trebaju na neurokirurgiju ne odlaze u bolnicu u kojoj nema takvog odjela! – kaže Hartstein te upozorava kako je od dobro informiranih izvora saznao da to nije bila jedina pogreška:

– I u njezi bolesnika napravljeni su ozbiljni propusti, a cijeli svijet sada svjedoči dugom oproštaju od legende. Ako stignu najcrnje vijesti, vjerujem da će svijet biti spreman – objasnio je engleskim medijima Hartstein koji smatra da liječnici u Sveučilišnoj bolnici u Grenobleu zbog respekta prema obitelji megazvijezde ne požuruju njegovu selidbu u privatnu kliniku ili kući.

– Dijelom i zato što im je neugodno jer se osjećaju djelomično odgovorni za njegovo trenutačno stanje.

Schumacher je izgubio četvrtinu težine otkako je u komi te sada ima manje od 55 kilograma.

– Njegov će status vjerojatno ostati nepromijenjen, a uskoro će doći trenutak kada će ga trebati iz bolnice prebaciti u privatnu kliniku ili na odjel intenzivne njege kakav bi se mogao napraviti u Schumacherovoj kući. Pacijenti u vegetativnom stanju pred sobom imaju od nekoliko mjeseci do nekoliko godina života. To ovisi o fizičkoj snazi, kvaliteti njege itd. U pravilu umiru zbog infekcija dišnog ili mokraćnog sustava. Neki žive i dulje, ali to su rijetki slučajevi...

>>'Svi se trebamo pripremiti na najgoru vijest'

Komentara 4

DU
Deleted user
11:23 27.03.2014.

Nakon bitke svisu generali pametni!

DU
Deleted user
11:34 27.03.2014.

gos.Hartstein je apsolutno u pravu,zasto je uopce Schumacher upucen u tu seljacku bolnicu,s takvim ozljedama je odmah trebo biti prebacen u Njmeacku,ili neku vecu i prikladniju bolnicu,ali on je bogat,pa niko ne zeli da izgubi veliku sansu za zaradu,jer su tu sigurno radi o miljinima eura za ova tri mjeseca,kako se to desilo…...

FU
FULL
11:42 27.03.2014.

Točna objava izvješća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije