Formula 1

Schumacherov sin ima novi posao nakon što mu je Haas otkazao suradnju

F1 Grand Prix of Abu Dhabi
Foto: HOCH ZWEI/DPA
1/3
15.12.2022.
u 13:10

Mick Schumacher predstavljen je sada kao testni vozač Mercedesa.

Nakon što je sin legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera doznao da mu Haas neće produljiti ugovor, nije bio zadovoljan. 

- Ne želim skrivati razočaranje odlukom o tome da mi se ugovor ne produlji. Štoviše, htio bih zahvaliti Haasu i Ferrariju što su mi dali priliku. Sve ove godine dok smo bili zajedno pomogle su mi u razvoju; i u tehničkom i u osobnom. Kada su stvari postale teške, tek onda sam shvatio koliko zapravo volim ovaj sport - napisao je Mick Schumacher kada mu je američka momčad otkazala suradnju za sljedeću sezonu zbog slabih rezultata, a Ferrari je također objavio da raskida suradnju s njim. 

No, mladi vozač znao je da to nije kraj njegove F1 priče.

-  Moje srce kuca za Formulu 1 i žustro ću se boriti za povratak na grid. Dokazat ću im kako nisu u pravu - rekao je i to mu se i ostvarilo jer Schumacher mlađi predstavljen je sada kao testni vozač Mercedesa.

Britanska momčad Formule 1 objavila je kako će sin sedmerostrukog svjetskog prvaka biti testni vozač Mercedesa i, bude li potrebe, zamijenit će Lewisa Hamiltona ili Georgea Russella.

Inače, Mick je debitirao je u Formuli 1 2021. godine u bolidu Haasa, u kojemu je proveo dvije sezone, a osvojio je tek

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije