Strijelac za Makedoniju u Zagrebu

Sedloski: Ne vjerujem da će nas stimulirati

18.10.2007.
u 17:51

Nekadašnji stoper Hajduka i Dinama, danas austrijskog Mattersburga i reprezentacije Makedonije, jučer se vratio iz Skoplja u Austriju. Iako stoper, ponovo je bio strijelac za Makedoniju, sada u susretu s Andorom.

- Joj, kako su nas namučili. Zabili su se u svojih 16 metara i ne izlaze. Pa i kad smo vodili s 3:0 nisu htjeli izaći - rekao je o toj utakmici.

Igrali za Tošu
No, više nas je zanimalo što će biti 17. studenoga kad u Skoplje dolazi Hrvatska.
- Daleko je još dotad, a ja sam pod dojmom utakmice s Andorom i ozračja na stadionu. Bio je pun, 20.000 ljudi je došlo, pet tisuća ostalo je pred vratima. Savez je dao besplatne ulaznice zbog smrti Toše Proeskog. Kakva je to tragedija, baš me pogodilo, a i cijelu Makedoniju. Igrali smo za našeg Tošu - pričao je tužno Sedloski.

No, Makedonija je već jednom rastužila našu reprezentaciju i navijače, zbog neodlučenog u Skoplju nismo otišli na EP 2000. Neće se valjda u studenome to opet dogoditi.
- Kažem, rano je o tome govoriti. Mogu tek ustvrditi da je u Maksimiru u ožujku Hrvatska bila veliki favorit, a favorit će biti i u Skoplju. Imate sjajnu reprezentaciju, odlične igrače koje svi poznajemo.

No, Makedonci će sigurno biti motivirani?
- Stadion će biti pun, a ostalo ćemo vidjeti - izbjegavao je razgovor o sljedećoj kvalifikacijskoj utakmici Sedloski, koji je upravo u Maksimiru doveo Makedoniju u vodstvo pogotkom u 36. minuti. Srećom, Srna, a onda i Eduardo u 88. minuti donijeli su nam pobjedu. A Sedloski je dobio dva žuta kartona i napustio teren u 68. minuti.

Niste slučajno prvi
Engleska više ne ovisi samo o sebi. Mogli bi Englezi stimulirati Makedoniju, dati joj motiv više, ponuditi možda i funte za pobjedu nad Hrvatskom.

- Ne vjerujem da bi Englezi mogli ponuditi nekakvu nagradu. No, kako god bilo, mogu ponoviti da će Hrvatska i u toj utakmici biti favorit. Pa nije slučajno vodeća u kvalifikacijskoj skupini - zaključio je Goce Sedloski i naznačio da za detaljnije najave utakmice u Skoplju valja još pričekati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije