AMERIKA JE ZAPREPAŠTENA

Seks skandal trese najjaču ligu svijeta: Procurili su gnjusni detalji, klub se posuo pepelom

instagram
31.10.2021.
u 11:49

Izvršni direktor John McDonough je tada navodno rekao da ne žele pokretati istragu jer bi time “poremetili kemiju unutar momčadi tijekom doigravanja”

Velika seksualna afera dogodila se u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu. Stan Bowman, glavni menadžer Chicago Blachhawksa morao je napustiti svoju poziciju u klubu i reprezentaciji.

- Da budem iskren, najviše sam osjećao strah. Karijera mi je bila u opasnosti. Osjećao sam se usamljeno i mračno. Teško je prisjetiti se ovih trenutaka. Uglavnom sam se osjećao kao da sam posve sam, nisam mogao ništa učiniti i nisam se imao kome obratiti za pomoć. Nisam mogao ni zamisliti da bi me u takvu situaciju mogao dovesti netko tko bi trebao biti tu da vam pomogne i da vas učini boljim hokejašem i osobom - rekao je Kyle Beach, hokejaš koji danas igra u Njemačkoj.

Naime, Kyle Beach, 31-godišnji hokejaš, priznao je da je on 2010. prijavio kako je video-analitičar Brad Aldrich u Chicago Blackhawksima seksualno zlostaljao njega i njegova suigrača. Ipak, vodstvo kluba tada je jurilo na Stanley Cup i odlučilo je ignorirati tu situaciju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kyle Beach (@kbeach19)

Tadašnji izvršni direktor John McDonough je tada navodno rekao da ne žele pokretati istragu jer bi time “poremetili kemiju unutar momčadi tijekom doigravanja”.

Sve je Beach otkrio sada u emotivnom intervjuu za TSN. U sudskim dokumentima Beach je naveo kako ga je Aldrich u svibnju 2010. pozvao u svoju sobu radi gledanja snimki, ali da je tijekom tog sastanka gledao pornografiju i počeo masturbirati pred njim. Hokejaš je dodao i kako mu je Aldrich slao neprikladne SMS poruke i prijetio mu fizički, financijski i emocionalno ako ne pristane biti u seksualnom odnosu s njim. 

Radijska postaja WBEZ objavila je da je danas 38-godišnji Aldrich osuđen za seksualno uznemiravanje 16-godišnjeg učenika u školi u Michiganu 2013. godine, te da je u toj državi registrirani seksualni prijestupnik. Kada ga je tada 20-godišnji Beach 2010. prijavio klupskom psihologu Jamesu F. Garyju. On je rekao Beachu da je seksualni napad njegova krivnja, odnosno, da je napravio pogreške tijekom susreta s počiniteljem, dopustivši seksualno zlostavljanje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kyle Beach (@kbeach19)


Nakon što su ove optužbe ugledale svjetlo dana radijska postaja WBEZ objavila je da je danas 38-godišnji Aldrich osuđen za seksualno uznemiravanje igrača u Michiganu 2013. godine, te da je u toj državi registrirani seksualni prijestupnik.

Tek nakon ovogodišnje tužbe javio se i klub. U izvještaju je zaključeno da tadašnji čelnici kluba nisu ništa poduzeli nakon što je Beach izvijestio da ga je tadašnji video-analitičar seksualno napao i uznemiravao. Otkriveno je da se uže vodstvo kluba sastalo se 23. svibnja 2010. kako bi razgovaralo o optužbama, a na sastanku su bili glavni menadžer Stan Bowman, dopredsjednik hokejaških poslova Al MacIsaac, predsjednik i izvršni direktor John McDonough, trener Joel Quenneville, pomoćnik GM-a Kevin Chevaldayoff i izvršni dopredsjednik Jay Blunk.

Nakon što su osvojili Stanley Cup, iz kluba su obavijestili Aldricha o optužbama, na što je on pristao raskinuti ugovor, a pritom je dobio 20.000 dolara otpremnine i 15.000 dolara bonusa za naslov prvaka uz ultimatum da se više ne pojavljuje u blizini kluba niti njegovih zaposlenika. Ipak, Aldrich je bio prisutan u svim svečanostima, dodjeljen mu je trofej, prsten, bio je na paradi... Dobio je čak i pozitivne reference za CV pa počeo raditi u srednjoj školi u Michiganu gdje je 2013. osuđen za seksualno uznemiravanja 16-godišnjeg učenika.

- Osjećao sam mučninu u želucu. Njegov je život bio isti kao i prije, ništa se nije promijenilo. A kad sam ga gledao kako paradira s peharom i vidio ga na svim slavljeničkim fotografijama, osjećao sam se kao nula. Kao da ne postojim, kao da nisam važan i kao da je on u pravu, a ja u krivu. A upravo mi je to rekao i dr. Gary, da sam ja kriv jer sam se doveo u tu situaciju - rekao je Beach.

Klub se nakon svega posuo pepelom.

“Najprije želimo odati priznanje i pohvaliti hrabrost Kylea Beacha. Kao organizacija, Chicago Blackhawksi mu se najdublje ispričavaju za ono što je prošao i zbog izostanka odgovora kada je hrabro iznio ovu stvar na vidjelo 2010. Neoprostivo je što su tadašnji klupski čelnici odgađali poduzimanje mjera u vezi s prijavljenim nedoličnim seksualnim ponašanjem. Nijedna utakmica doigravanja ili prvenstvo nije važnije od zaštite naših igrača i osoblja od predatorskog ponašanja”, stoji u priopćenju kluba.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
13:31 31.10.2021.

kad ga rodjo izvadi, okrenes se i odeš.. ili ga nokautiras.

Avatar gedzo
gedzo
12:32 31.10.2021.

bolesno i poremeceno

Avatar Idler
Idler
14:41 31.10.2021.

Tad ni bil dečec neg profi hokejaš od dvajst let....ja bi prej rekel kak ovi drugi ni bil "njegov tip" 😜

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije