Hajduk - Unirea 4:1

Senzacionalni Ibrakadabra!

Senijad Ibričić (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/15
19.08.2010.
u 22:20

Doigravanje za Europsku ligu Hajduk u prvoj utakmici u spektakularnom ozračju na Poljudu preokrenuo protiv rumunjske Uniree (4:1).

Senzacionalni Senijad Ibričić odveo je Hajduk do pobjede nad Unireom od 4:1. Bijeli uzvrat, zahvaljujući “Ibri nemogućem”, čekaju s puno nade. Ibro je zabio dvaput i jednom asistirao za veliku Hajdukovu pobjedu. Od prve minute vidjelo se koliko su Rumunji iskusni. Nimalo ih se nije dojmilo poljudsko ozračje u kojem je svaki dodir lopte Hajdukovih igrača tretiran kao najbolja prigoda. Kada bi Ibričić ili Anas Sharbini uzeli loptu i na svojoj polovici 35 tisuća gledatelja “padalo bi u nesvijest”. Lukavi Izraelac Ronny Levy koji je danima plakao nad sudbinom i govorio kako njegova momčad nema šansi protiv Hajduka sve karte je bacio na desnu stranu, preko Onofrasa i Bilasca prijetio Hajduka, a usto je postavio igru svoje momčad dosta visoko.

Špaco nije pogodio

Znao je da mora izdržati početne minute, euforiju i da Hajduk ne smije razviti igru. Splićani su ušli pomalo prepadnuto, kao da ih je ozračje sputalo. Nije bilo smišljene igre, Poklepovićeve igrače vodila je stihija i pokoji potez Ibričića i Anasa Sharbinija. Zamisao trenera bijelih da Andrić bude nekakav predkorektor ispred zadnje linije nije se pokazalo dobrom. U 12. minuti Poljud se umalo zaledio. Dubinsku loptu primio je Onofras, obrana bijelih signalizirala je zaleđe, ali to je ostalo bez odjeka kod sudaca. Onofras je sam kao duh zapucao, Radošević je već bio savladan, ali na Hajdukovu sreću ispriječila se vratnica.

Podigli se u nastavku

Hajduk je ozbiljnije zaprijetio u 31. minuti, kombinaciju Trebotića i Ibričića umalo je pogotkom završio Anas Sharbini. A minutu kasnije bijeli su imali svoj veliki, nesretni, trenutak. Anas Sharbini je lažnjacima “ubio” Nicua, ubacio, Vukušić glavom vratio, a Ibričić iz poluvoleja pogodio vratnicu. Bile su to lude minute, u 34. minuti Unirea je povela. Omaleni Frunza prošao je kroz obranu Hajduka kao da je na nekom šetalištu, predriblao četiri igrača i s lakoćom svladao Radoševića. Nakon 574 ovosezonske minute Unirea je postigla gol. No, šok nije dugo trajao. Anas je ubacio u 37. minuti, a Ibričić glavom, za veliko slavlje Poljuda, lukavo svladao Grigorea i poravnao na 1:1. U drugom poluvremenu bijeli su opet digli ritam i započeli spektakularan preokret. A onda je u 66. minuti, kada se činilo da je Hajduk ne može dići ritam opet izniknuo Senijad Ibričić. Vukao je loptu tridesetak metara, driblao, driblao i onda krasnim udarcem svladao Grigorea.

Poljudom se orilo “Ibro, Ibro”... Na 3:1 povisio je Mario Brkljača, netom nakon što je ušao, zabio je glavom u 78. minuti, nakon što je Ibričić ubacio iz kornera. A u 85. minuti Duje Čop sjajno je okrenuo svog čuvara i zabio za konačnih 4:1.

Ključne riječi

Komentara 38

BU
buljibaba
23:38 19.08.2010.

Iskreno se nadam da se neće ponoviti St.Ettienne

DO
DonkeyHot
10:40 20.08.2010.

S obzirom da ste vi pokorili svijet u JAR-u i došli prilično iscrpljeni, sad malo odmarajte pred TV-om gledajući Euro-kupove.

BU
buljibaba
22:38 19.08.2010.

19.08.2010. u 21:24h Individuao je napisao/la: Hajduk igra jadno. Najviše radi onog smiješnog starčića koji ih (ne)trenira. Ne rađa majka svaki dan kretena kao što je ovaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije