pogled stručnjaka

Sergije Krešić: Ronaldo je izgorio, opet je bio među najlošijima

'Cristiano Ronaldo, Real Madrid Photo: Press Association/Pixsell'
'Adam DavyPress Association/Pixse'
11.12.2011.
u 01:22

- Cristiano je vjerojatno izgubio i Zlatnu loptu. Bliže je Real bio da primi četvrti i peti pogodak, nego da ublaži poraz. Toliko je Barcelona bila dominantna, ali tek od 30. minute - kaže stručnjak za španjolski nogomet Krešić

Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević kaže da je u Clasicu bio neutralan.

- Odlična utakmica! A iako je u prvih pola sata Barca opasno visjela, u preostalom tijeku utakmice još jednom je pokazala svu svoju moć. Podsjetilo me to na finale Lige prvaka protiv Manchestera. I Englezi su se u početku nametnuli protiv Barce, ali kada su Španjolci preuzeli igru, Manchester je bio gotovo nevidljiv - kaže Jurčević.

Demonstracija moći, tako Nikola opisuje sve što se na Bernabeuu događalo u drugom poluvremenu.

- Izuzmemo li Barcelonu, Real je najbolja svjetska momčad. Ali, kad je s druge strane Barcelona, onda je čak i Mourinhova momčad nemoćna.

Je li Messi u prvom dijelu trebao biti isključen?

- Drugi, sporni prekršaj, po pravilima je vjerojatno trebao biti sankcioniran žutim kartonom. Međutim, nije bilo namjerno, a i sudac je na vrijeme shvatio da je to ipak Messi, a ne neki branič ili vezist pa je odustao od sanckcije. Ne bih to tretirao ključnim detaljem utakmice, jer Barca je ipak ostavila neusporedivo uvjerljiviji dojam. Među ostalim i zato što Ronaldo nije bio pravi - zaključio je Jurčević.

Kako objašnjavate novi Ronaldov podbačaj u Clasicu?, pitamo stručnjaka za španjolski nogomet Sergija Krešića.

- Koliko se sjećam, protiv Barce je briljirao samo u finalu Kupa, a ni u velikim utakmicama za Portugal obično ne igra sjajno. Cristiano očito pregori u prevelikoj želji da bude u središtu zbivanja, to ga sputava. U ovoj utakmici vjerojatno je izgubio utrku za Zlatnom loptom, jer je bio među najlošijima - kaže Krešić.

Ključ Barcine pobjede?

- Odluka da, nakon 30. minute, promijene sustav i nastave s trojicom napadača. Usto, Iniesta je bio briljantan, a pokazalo se da im nevjerojatno mnogo znači sigurnost i mirnoća Puyola - dodao je Krešić.

Komentara 6

CP
copy paste
01:34 11.12.2011.

pa ne bi ja baš nešto reko da je barcelona bila toliko premoćna i dominantna.igralo se strašno brzo,s jedne na drugu stranu i i jedni i drugi su imali svoje šanse.barca je dobila zato što je svoje šanse iskoristila i to je potpuno u redu.ni ronaldo ni messi nisu bili središnje figure u svojim momčadima.benzema je bio strašno raspoložen i rastrčan ali je izostao ronaldo,a čudi me što kaka nije počeo od prve.kod barce klasika-xavi i iniesta za deset.dobra utakmica inače i dobar zaplet za nastavak prvenstva.

KN
knez91vk
02:02 11.12.2011.

barca je zasluzeno slavila, ali ne moze se usporediti sa finalnom utakmicom lp-a protiv manchestera jer je i real imao svojih par izglednih prilika koje nije iskoristio. ronaldo je jos jednom dokazao, da nije dorastao velikim utakmicama za razliku od messia.

Avatar jwayne
jwayne
02:06 11.12.2011.

Barcelona je od prve pa do zadnje minute igrala samo svoju igru i uništila je Real. Valdez je sam sebi zabio gol u prvoj minuti ali i dalje su ga igrači Barcelone forsirali i \"kidali\" živce navijačima :) Ovo jee bilo Barcino poigravanje. NIKADA NITKO NIJE IGRAO OVAKO JEDNOSTAVAN I SAVRŠEN NOGOMET KAO BARCA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije