BORDEAUX

Sertic: Čast je zamijeniti našeg Zizoua

Gregory Sertic
AFP
02.10.2009.
u 11:28

Premda su prošla dva dana u francuskom nogometu je i dalje vrlo zahvalna tema 19-godišnji Gregory Sertic, vezni nogometaš Bordeauxa hrvatskih korijena.

Bordeaux je teškom mukom na Chaban-Delmas stadionu svladao Maccabija iz Haife 1:0 u dvoboju drugog kola A skupine Lige prvaka. Sve do 82. minute nije bilo pogodaka, a tada je Michäel Ciani pogodio gostujuću mrežu na asistenciju Sertica iz kornera.

No, osim toga Sertic je u svom debiju u Ligi prvaka zaintrigirao publiku i kritičare igrom od 71. minute te je sjajno odradio posao koji inače obavlja Yoann Gourcuff, fantastični francuski reprezentativac, koji je napustio travnjak početkom drugog dijela zbog ozljede bedrenog mišića. Prema prvim procjenama, odmarat će 15-ak dana.

- Yoann je naš Zidane, tako igra i tako ga doživljavamo. Zato, ako netko kaže da sam dobro zamijenio Gourcuffa pred kraj utakmice onda mogu biti samo silno ponosan. No, Yo je Yo, a ja sam još uvijek mali koji uči - rekao je Sertic i dodao:

- Gourcuff je broj 10, u Bordeauxu i u reprezentaciji. To je dres od velike časti. Ja tek nosim broj 22, a nekada sam imao 33, ali bez imena. Dakle, lagano se pomičem prema naprijed - simpatično je dometnuo potencijalni hrvatski reprezentativac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije