BIVŠI REPREZENTATIVAC

Sesar: Nije bilo kemije u momčadi, Repeša nije pronašao pravu igru

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
08.09.2014.
u 11:40

– Ako imaš Ukića, koji voli imati kontrolu, onda nije trebalo dovoditi sličnog igrača. Lafayette je imao odličnu sezonu, ali nije preuzeo odgovornost – rekao je Sesar.

Košarkaški svijet je jasan, Hrvatska na Svjetskom prvenstvu nije ostvarila dobar rezultat. I Josip Sesar razočaran je onim što su pokazali izabranici Jasmina Repeše.

– Rezultat je neuspjeh, u grupnoj fazi smo trebali biti bolji. Ma, i da smo prošli dalje, dojam se ne bi popravio. Momčad nije igrala onu košarku koju smo očekivali. Odnosno, onu koju su najavljivali kada su odlazili na SP. Nije bilo kemije u momčadi. Ne treba igračima zamjerati, oni su se borili, ali očito kroz treninge nije pogođeno ono što smo tražili. Nije bilo zajedničke igre, i kada smo se raspadali, činili smo to na ružan način – kaže Sesar.

Nije mu se svidjela uloga Roka Ukića, koji je bio svojevrsni "backup" Lafayettu.

Ukić nije pratio Repešu

– Ako imaš Ukića, koji voli imati kontrolu, onda nije trebalo dovoditi sličnog igrača. Lafayette je imao odličnu sezonu, ali nije preuzeo odgovornost. On je dobar klupski igrač, ali u reprezentaciji nije bio pogodak. Ne znam kakav je bio dogovor izbornika s Ukićem, ali po Rokovom "govoru tijela" vidio sam da mu nije najbolje sjela uloga koju mu je Repeša namijenio – rekao je Sesar.

Smatra da se ne treba žuriti s promjenama na klupi.

– Reprezentacija nije ničija privatna prćija, treba popričati i s igračima. Naravno, neće oni govoriti treba li smijeniti Repešu ili ne, ali pametni ljudi iz razgovora sve mogu zaključiti. Ti su momci financijski situirani, igraju s guštom i treba ih saslušati. Da se razumijemo, Repeša je imao najbolje namjere, treba sačekati i njegov izvještaj – zaključio je Sesar.

Gordan Zadravec ovu reprezentaciju vidio je u četvrtfinalu, to je, po njemu, bio maksimum s obzirom na ždrijeb.

To nije momčad

– Ova je momčad trebala doći do četvrtfinala, SAD i Španjolska su neka druga dimenzija. Čini mi se da smo sami sebi postavili veliki cilj. Teško je nekoga izdvojiti. Bogdanović je bio ispred, ostali su igrali s dosta oscilacija. A nedostajalo nam je i rotacije – kaže Zadravec.

Zadravec je dodao i ovo:

– Smatram da je Repeša pozvao najbolje igrače, ali vidjelo se da nemamo pravog vođu, u momčadi se uvijek mora znati tko je prvi, tko drugi, a tko treći igrač. Ni igrači između sebe nisu izabrali vođu, to se najbolje vidjelo u utakmici protiv Francuske. Šutne jedan, pa drugi, onda treći promisli zašto ne bih i ja. Pa, raspali smo se u pet minuta.

Prekaljeni Mirko Novosel bio je kratak, ali jezgrovit.

– Nismo napravili očekivani rezultat, ključan je bio poraz protiv Senegala, koji se nije smio dogoditi. Igrali smo košarku bez koncepcije, bez taktike, oslanjajući se na individualnu kvalitetu, a tako se ne može ostvariti pravi rezultat. Od naših igrača tek je Bogdanović pokazao visoku klasu, pravog Tomića smo tek vidjeli u završnici utakmice s Francuskom, a to je premalo – rekao je slavni Mirko Novosel.

>> Šarić: Moramo se pokriti po ušima, nikog ozbiljnog nismo pobijedili

Komentara 3

DU
Deleted user
21:39 08.09.2014.

Gospodo, stvar je jednostavna , ako nemaš ekipu koja "grize" za svaku loptu onda nema rezultata. Stoga mi je čudno što uopće Sesar govori koji je isto imao takav mlohavi pristup kao i sada Ukić i velik broj iz sadašnje reprezentacije. Sjetite se samo pristupa igri Popovića, Kasuna, Tomasa .. ili sada Bogdanovića. Igrač ili ima karakter ili nema, a trener odabire. Sve ostalo su izgovori za prosječne.

SS
sokac sa drave
12:36 08.09.2014.

Stvar je posve jasna.Previse je kamenjaraca u repki a oni zbog cuvenog negativnog mentaliteta nisu dobitna kombinacija.Pa sta nismo nista naucili iz slucaja Josipa Vrankovica kada je cijelu repku napravio iz svoga kamenita sela i uze okolice.Rezultat je bio najveci neuspjeh HR kosarke u povijesti.Kada budu bili samo dvojica,trojica igraca kamenita onda ce se vratiti uspjeh nase kosarke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije