Povratak u Andaluziju

Sevilla objavila da je Rakitić potpisao do 2024., Barca se oprostila od Hrvata

Ivan Rakitić
Foto: Twitter
1/4
01.09.2020.
u 15:35

Iz Barcelone su objavili kako će Sevilla za Rakitića platiti 1.5 milijuna eura te još devet milijuna kroz varijabilni dio.

Aktualni pobjednik Europske lige, španjolski nogometni prvoligaš Sevilla objavila je kako je s Barcelonom dogovorila povratak hrvatskog reprezentativnog dokapetana Ivana Rakitića (32) u svoje redove.

Iz Seville su objavili kako je Rakitić potpisao četverogodišnji ugovor, do lipnja 2024.

Rakitić je igrao za Sevillu od siječnja 2011. do lipnja 2014. te je u svojoj posljednjoj sezoni u Andaluziji bio i kapetan momčadi, da bi uslijedila šestogodišnja epizoda u Barceloni.

Rakitić je s Barcelonom imao ugovor na još jednu godinu, no odlučio se na odlazak nakon što ga je novi trener Ronald Koeman obavijestio kako nije u njegovim planovima.

Iz Barcelone su objavili kako će Sevilla za Rakitića platiti 1.5 milijuna eura te još devet milijuna kroz varijabilni dio. Također, zahvalili su se hrvatskom veznjaku na šest godina vjernosti tijekom kojih je postao četvrti stranac s najviše nastupa u povijesti kluba.

U srijedu u 11 sati klub će se oprostiti od Rakitića prigodnom ceremonijom i press-konferencijom. 

Tijekom boravka u Barceloni osvojio je Ligu prvaka 2015. te po četiri naslova prvaka i pobjednika Kupa u Španjolskoj. Ukupno je osvojio 13 trofeja odigravši 310 utakmica i zabivši 36 golova uz isto toliko asistencija.

Ključne riječi

Komentara 3

PU
paul-umpe
17:35 01.09.2020.

Nadam se da ce puniti barcinu mrezu

Avatar Croatino
Croatino
15:48 01.09.2020.

Nije mi se uvjek svidjelo njegovo ponasanje u vezi repke, hoce igrati, pa nece, pa mozda itd. Ali nikad necu zaboraviti njegove penale 2018, treba imati onu stvar svaki put pucati zadnji i hladno pogoditi. Zato nek mu je sa srecom, dao nam je sjajne i nezaboravne trenutke!

Avatar KiM
KiM
16:26 01.09.2020.

Svajcarac ili hrvat??? A brat mu Mladen Krstajic!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije