ZVIJEZDA U USPONU

'Šibenik je zasluženo osvojio naslov, no nama u ovom trenutku treba nešto drugo...'

Gojko Gadže
Foto: Vedran Raos
1/5
09.06.2024.
u 16:32

"Uvijek se može bolje,ali generalno gledano, mislim da sam imao vrlo dobru sezonu,bio sam učinkovit, držao sam vrlo dobar nivo od početka do kraja i najviše sam zadovoljan zbog toga", govori nam Gojko Gadže, veznjak Croatije iz Zmijavaca

Sa sedam pogodaka i desetak asistencija, Gojko Gadže i ove je sezone ostvario zapažen učinak u našem drugoligaškom društvu. S momčadi Croatijom iz Zmijavaca završio je prvenstvo na devetom mjestu. Gadže je jedan od učinkovitijih veznjaka u tom društvu, a igrač je koji je već puno ranije pokazivao kapacitet za puno veće stvari. Po mnogima je i u ovom trenutku spreman za iskorak na puno višoj razini. Njegov učinak ove sezone nije ostao nezapažen pa su zanimanje pokazali i neki klubovi u regiji ali i hrvatski prvoligaši....

Kako ste vidjeli borbu za naslov prvaka u drugoj ligi?

Borba za naslov je bila jako zanimljiva i napeta. Šibenik i Zrinjski su dvije jako kvalitetne momčadi i obje su zaslužile titulu. Ipak mislim da je Šibenik nijansu kvalitetniji i zasluženo se vraćaju u elitni rang hrvatskog nogometa. A sve što smo gledali u završnici prvenstva dio je nogometnog folklora. 

VIDEO Trk na kioske: Večernji list ekskluzivno donosi - specijal za Euro u Njemačkoj

Kakva je kvaliteta druge lige?

Kvaliteta druge lige je dosta podcijenjena. Najveći razlog tome su sigurno nedovoljno dobri travnjaci pa nije moguće igrati brži i bolji nogomet. Valjda će se i po tom pitanju nešto vrlo brzo promijeniti jer to je uvjet nekog novog nogometnog iskoraka. 

Raste li nam kvaliteta ili pada?

Rekao bih da se ne može točno procijeniti raste li kvaliteta ili pada. Neka konstanta je da najčešće imamo 2-3 ambiciozna kluba za rang više i to se vidi odmah u početku, dok ostalih 8-9 u startu ima glavni cilj ostati u ligi. Kada bi se broj klubova s većim ambicijama povećao kvaliteta druge lige bi rasla. Naravno, potrebni su nam i drugi modeli financiranja klubova, neki novi sportski entuzijasti...

Što nam je najveći nedostatak, a što najveća prednost?

Najveći nedostatak lige su loši travnjaci, a najveća je prednost, rekao bih,  pružanje prilike mladim igračima i talentiranost igrača koji unatoč lošim travnjacima pokazuju svoj dar i isplivaju u veće lige i donose kvalitetu za budućnost hrvatskog nogometa.

Kako biste ocijenili svoju sezonu?

Uvijek se može bolje,ali generalno gledano, mislim da sam imao vrlo dobru sezonu,bio sam učinkovit, držao sam vrlo dobar nivo od početka do kraja i najviše sam zadovoljan zbog toga. Hvala Bogu,  nisam imao nekih većih problema sa ozljedama i na tomu sam najviše zahvalan.

Vrijeme je za novi iskorak,odnosno za prvu ligu?

Iskreno, nadam se da je tako, imam vrlo dobru sezonu iza sebe, za veznjaka vrlo dobar učinak,vjerujem da sam izrastao u boljeg igrača i da će prilika za prvu ligu doći - zaključio je Gadže.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Gojko Gadže
1/19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije