Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Spektakularnim finalom u srijedu završava europska nogometna sezona

Šimić: Milan igra najljepše!

nog-simic-txt.jpg
import
Autori: Ante Buškulić, Hina
20.05.2007.
u 18:28

Podočnjaci i mamurluk još su odavali neprospavane noći nakon talijanskog osvajanja SP-a, a Milanovi su navijači već dobili bolno triježnjenje. Odluku suda o oduzimanju 44 boda i sezoni bez Europe zbog sudjelovanja u aferi namještanja rezultata, Calciopoliju!
 Uh, bio je to šok! Zamislite, eurokupovi bez Milana!  i danas se ljetne drame prisjeća Dario Šimić.

Slabiji smo nego 2003.
No, deset mjeseci kasnije isti taj Milan jedna stuba dijeli od osvajanja Lige prvaka. I dok i dalje (i u Italiji) ima onih koji smatraju da crveno-crni nisu trebali dobiti Uefino pomilovanje i da nemaju pravo biti u Ateni, taj je velikan još jednom došao do kraja.

 To samo potvrđuje veličinu kluba, koji je bio nepotrebna žrtva afere, za razliku od Juventusa. Okupili smo igrače, umorne od SP-a, bez priprema trenirali pet dana i već je stigao dvoboj 3. pretkola s C. zvezdom. Taj nedostatak priprema i objašnjava loš početak sezone, ali ni u jednom trenutku nisam se plašio da ćemo ispasti iz Europe. A u posljednjih mjesec dana forma je na vrhuncu  dodao je Šimić.
U Milanu se osjeća da se bliži velika utakmica, najveća u sezoni. S druge je strane, kao što je bio i 2005. u Carigradu, Liverpool.
 
Ne zamaramo se tim susretom, iako igračima nije lako prisjetiti se poraza nakon vodstva 3:0  kaže Dario i dodaje:
 Slabiji smo nego prije dvije godine, za Ševčenka i Stama, a svi smo bili i dvije godine mlađi. Liverpool je, pak, sada jači, ali to ne jamči ništa. Da smo se susreli prije tri mjeseca, Redsi bi bili favoriti, ali sada smo u vrhunskoj formi i šanse su 50:50. I to što imamo znatno stariju momčad (prosjek godina 30,6, naspram Liverpoolovih 25,2, nap. a.) u jednoj utakmici može biti prednost, iako su Redsi mlađi i pokretljiviji.

Carigradski će finale biti teško ponoviti, ali Šimić je uvjeren da će to biti lijepa utakmica.
Uvriježena je percepcija da talijanske momčadi igraju neatraktivno, obrambeno, što, pogotovo otkako je došao Ancelotti, nije istina. Mi igramo najljepši nogomet u Europi! Pa sve su najbolje utakmice Lige prvaka ove sezone bile naše, a sjetite se kakvi su bili dvoboji Liverpoola i Chelseaja! Nas igrače smeta takva percepcija. Bočni igrači su nam ofenzivni, zadnji vezni Pirlo teži igri, jedino su Gattuso i Ambrosini manji tehničari  smatra Dario.

On je svojim statusom zadovoljan, od svih braniča više je od njega ove sezone igrao samo Bonera, i zato je odlučio ostati u Milanu.
Galliani mi je rekao da me klub treba, a kad vam to kaže takav klub... A i minutaža se popravlja, jedino nedostaju velike utakmice, polufinali i finali  zaključio je Šimić.

Kewell kao džoker
Igora Bišćana više nema u momčadi iz grada Beatlesa, u odnosu na finale iz 2005. za Milan bi mogli zaigrati devetorica koji su tada ulazili u igru, a za Liverpool osmorica. Među kojima i Kewell, kojeg engleski mediji guraju kao džokera nepredvidivog Beniteza. Još su dva dana mozganja pred Ancelottijem i Benitezom. I dva dana iščekivanja nogometne Europe. A onda će, u srijedu u Ateni, Milan i Liverpool odlučiti o novom europskom prvaku. U nedvojbeno još jednom spektaklu!

Finalni dvoboj Lige prvaka sudit će njemački sudac Herbert Fandel, objavljeno je na web-siteu Milana, iako UEFA još nije obznanila svoju službenu odluku.


MILAN

Osnovan 16. prosinca 1899.
Predsjednik Silvio Berlusconi
Trofeji: 17 puta talijanski prvak, pet puta osvajač Talijanskoga kupa, pet puta Talijanskoga superkupa, šest puta europski prvak (1963., '69., '89., '90., '94. i 2003.), dva puta osvajač Kupa kupova (1968. i '73.), četiri puta Europskog superkupa (1989., '90., '94. i 2003.), tri puta Interkontinentalnoga kupa (1969., '89. i '90.).
Rekordi - najviše nastupa: P. Maldini 837, pogodaka: Nordahl 221, niz bez poraza: 58 utakmica (cijela sezona 1991./92.


LIVERPOOL

Osnovan 15. ožujka 1892.
Predsjednici Tom Hicks i George Gillett
Trofeji: 18 puta engleski prvak, 7 puta osvajač FA kupa, 7 puta Liga-kupa, 15 puta Engleskoga superkupa, pet puta europski prvak (1977., '78., '81., '84. i 2005.), tri puta pobjednika Kupa Uefe (1973., '76. i 2001.) i tri puta Europskoga superkupa (1977., 2001. i '05.)
Rekordi - najviše nastupa: 848 Callaghan, najviše pogodaka: 346 Rush, najveća pobjeda: 11:0 protiv Stromsgodseta 1974., kada je deset igrača postiglo pogotke

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije